Търсене

Водата намалява, но към днешна дата режим не се обсъжда

Емилия Димитрова
С 0.32 лв. повече за кубик вода ще плащат севлиевци от 1 януари

снимка: pixabay

Високите температури и засушаването са причина водата от водоизточниците да намалява, но към днешна дата режим на водоподаване не се коментира. Това каза пред "Севлиево онлайн" Никола Бончев - представителят на ВиК Габрово за Севлиево. 

Днес без вода са селата Ловни дол, Търхово, Идилево и Добромирка, а със смущения във водоподаването са селата Кормянско, Ряховците, П. Славейков. Това обаче не е свръзано с недостиг на вода, а заради авария. "Ако някъде спрем водата, то е заради авария", потвърди Бончев. 

Той не отрече, че потреблението в града и в селата в последните дни е нараснало. Най-вероятно хората поливат дворове и градинки, пълнят басейни или разходват повече вода, смята Никола Бончев. И апелира гражданите да не разхищават водата. 

Ремонтите по водопровода са дали резултат и водозагубите значително са намалели, което е причина да не се говори за режим на водата, обясни Бончев. Единствената мярка, която от водоснабдителното дружество предприемат, за за поддържат пълен водоема на града, е намаляване на количеството подавана вода през нощните часове, но за спиране или режимно подаване на този етап не се говори. Естествено, ситуацията е променлива и зависи изключително от това колко дълго ще се задържат високи температурите и от състоянието на водоизточниците.  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022