Търсене
Национален турнир по водно спасяване „Любен Кантарджиев“ се проведе за 21 път в Павликени и Велико Търново

Водното спасяване печели все повече привърженици сред плувците, а севлиевци са много добри

Водното спасяване печели все повече привърженици сред плувците, а севлиевци са много добри

Микаела Петрова е шампион в многобоя при жените, снимка: "Викинг-2008"

На 20 и 21 май 169 водни спасители от водещи центрове в страната влязоха в надпревара в рамките на 21 национален турнир по водно спасяване на името на Любен Кантарджиев. Домакин на турнира бяха два града - Павликени и Велико Търново, а Севлиево бе представен от клуба по плуване "Викинг-2008" с 17 състезатели. 

Участниците бяха разпределени в пет възрастови групи и по регламент се надпреварваха в четири от дисциплините на многобоя.

В дисциплината 50 м плуване под препятствие Никол Иванова и Йоан Иванчев спечелиха бронзовите медали. Много успешно плуване направи и най-малкият в отбора, деветгодишният Александър Петков.

В дисциплината 50 м извличане на празен манекен Йоан Иванчев отново заслужи бронзовото отличие. Същия цвят на медал заслужи и Ивайло Пенчев в дисциплината хвърляне на спасителна топка.

В групата на юношите и девойки младша възраст Яна Петкова стана трета в многобоя, след като спечели два сребърни медала на 50 м плуване под препятствие и 50 м извличане на манекен. 

Виктория Иванова се класира на четвърто място в плуването под препятствия. Иван Пенчев извоюва победа в многобоя с един златен медал на флагове и две сребърни отличия на 50 м плуване под препятствие.

Във възрастова група „Юноши и девойки старша възраст“ за отбора стартираха Христиан Петров, Александар Кунев, Георги Пенчев и Христо Илиев. Христиан спечели сребърен медал в хвърлянето на спасителна топка. Изключително престижна бе победата за Микаела Петрова в групата на мъжете и жените. След много стабилно представяне тя спечели златен медал на 100 м извличане на манекен с плавници, сребърни медали за хвърляне на спасително въже и спасяване с гребна лодка. Всичко това й донесе и купата на турнира.

Децата на Севлиево и Габрово представиха отлично Областната организация на БЧК, а отборът на „Викинг 2008“ доказа, че е сред най-добрите в страната, оценяват представянето треньорите на клуба, като отчитат, че водното спасяване всяка година добива все по-голяма популярност сред плувните среди.

Изображение - 12252Отборът на "Викинг-2008"  

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!