Търсене

Волфганг Сръб иска световни по мотокрос край Севлиево

Волфганг Сръб иска световни по мотокрос край Севлиево

Президентът на Европейския мотоциклетен съюз (FIM EUROPE) д-р Волфганг Сръб пристигна в София и участва в специалната гала вечер организирана от Българската федерация по мотоциклетизъм. На събитието бяха наградени Европейските и Републиканските шампиони по мотоциклетизъм и техните подгласници за 2017-та.

Волфганг Сръб благодари на домакините за поканата и сподели, че е щастлив да присъства и награди заслужилите пилоти, които постигнаха резултати през годината.

„Поздравявам всички за отличното представяне и най-вече семействата на младите шампиони, които изживяват всяка една секунда от състезанието на техните деца. Винаги с удоволствие идвам в България и сега се радвам, че отново съм сред вас. Енергията с която работи българската федерация по мотоциклетизъм е впечатляваща и бих желал да искажа своята огромна благодарност към Богдан Николов и неговия екип, както и към Румен Петков. Преди години когато Богдан ме закара на трасето в Севлиево и ми каза, че ще го направи номер 1 в света аз не му повярвах и го помислих за луд. После обаче мотополигон „Горна Росица” наистина стана най-доброто място в целия свят. Адски много работа и професионализъм се изисква, за да се направи това. Дано отново България да може да бъде домакин на Световен шампионат по мотокрос в Севлиево или СуперМото в Плевен. Заслужавате го. Имате достойни и отговорни хора начело на българския мотоциклетизъм. Също така и талантливи пилоти. Пожелавам ви здраве и успехи през следващата година”, каза д-р Волфганг Сръб.

Гостът беше награден от родната федерация със специален плакет за заслуги, който му беше връчен от Румен Петков- председател на орг.комитет на Гран При България.

„За нас е чест, че д-р Сръб  за пореден път е в България и искам от името на всички, които сме тук да му благодаря сърдечно. Изпращаме една много трудна и тежка година. Година в която благодарение на Богдан Николов успяхме да завършим сезона. Надали има друг ръководител на спортна федерация у нас ,който да ипотекира цялото си имущество, за да може да намери средства с които да спаси мотоциклетния спорт. Разбира се и това си има своята цена. Преди една седмица в Букурещ Богдан Николов получи инфаркт. Благодарение на светкавичната реакция на румънските лекари той сега е тук сред нас и е добре. Нямам думи с които да опиша чувствата си към Богдан, защото той преживя много трудно всичко, което стана в последните месеци. Само той знае какво му е в душата, но Богдан Николов е един изключителен човек , който даде всичко от себе си, за да завършим състезателната година и да се съберем заедно за награждаването. Благодарности към всички общини на които проведохме състезания в България. Те заслужават само похвали и аплодисменти. Не искам по никакъв начин да разделям спортовете на олимпийски , не олимпийски , с обществена значимост или не, но България през 2017 има 10 европейски шампиони на писта, мотокрос и СуперМото. Стотици хиляди зрители бяха на трасетата и гледаха състезанията. Имаме наистана много млади и талантливи пилоти, които са гордост за родината ни. Не трябва и не бива с лека ръка да се затрие толкова успешен спорт. Спорт, който ни е донесъл освен десетките световни и европейски титли през годините и толкова много престиж и международно признание”, сподели Румен Петков.

източник: БФМ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!