Търсене

Второ място извоюваха от клуба за народни танци "Хопни ми, тропни ми" на националния фолклорен фестивал в Боженци

Второ място извоюваха от клуба за народни танци

Диплом и медал за Второ място извоюваха момичетата и момчетата от клуб за народни танци с ръководител Пламен Христов на националния фолклорен фестивал в село Боженци.

На 25 юни на площада в  Архитектурно-исторически резерват „Боженци “ и пред петчленно професионално жури над 300 изпълнители от цяла България показаха своите танцувални умения и певческо изкуство.

Танцьорите от клуб „Хопни ми, тропни ми,” се представиха в категория „Обработен фолклор” с танците копаница и кулско хоро с хореография на Пламен Христов и Беньо Пенев. Макар и камерен, съставът показа амбиция и желание за добро представяне, което се увенча с успех. Освен аплодисментите, които са най-силното признание за труда, формацията спечели симпатиите на журито и на многочислената публика.

Второто издание на фестивала се превърна в празник на българщината, умело съчетал природата на това притегателно място с красотата на българските шевици, песенното богатство и фолклорни ритми. А освен наградата, за момичетата и момчетата остана удовлетворението че се наредиха на почетната стълбица между състави с традиции.

Изображение - 10979Пламен Христов, основател и ръководител на клуб "Хопни ми, тропни ми"  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022