Търсене
Сред 134 ученици от цялата

Второ място отвоюва Александра Сашева в състезанието по биология ScienceMeUp

Борислав Маринов
Второ място отвоюва Александра Сашева в състезанието по биология ScienceMeUp

Александра с директора на СУ "Васил Левски" Тома Томев, снимка: СУ "Васил Левски"

Сред 134 ученици от цялата страна Александра Сашева от СУ „Васил Левски“ е на второ място в състезанието по биология ScienceMeUp.

То се организира от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и фондация „Университет за деца“.

Александра е в от 7-Г клас и участва за първи път в състезанието по биология, което се провежда в рамките на Петия турнир по математика и природни науки ScienceMeUp.

Състезанието протече в три етапа. В първия и втория учениците се включиха чрез дистанционна форма. Те трябваше да решат определен брой задачи и в случай, че са класирани, да проведат събеседване с оценъчната комисия от учени. Третия етап, до който бе допусната и Александра, се проведе в СУ „Св. Климент Охридски“. Учениците трябваше да изпълнят практикоприложни задачи в лабораториите на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Нашето момиче премина успешно през трите етапа, доказа своите знания, приложи логическо мислене и практически умения. Това се оцени от комисията, която ѝ присъди второ място сред учениците от България.

Представянето на участниците се оценява от доказани специалисти по природни науки от СУ „Св. Климент Охридски“ и Фондация „Университет за деца“.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!