Яна Пенчева и проекта "Да колонизираме Марс" отличи фондация "Еврика"
Иваничка Иванова получава грамота от Георги Иванов /вляво/ и поздравления от акад. Кирил Боянов, снимка: фондация "Еврика"

В деня на Народните будители в Националния политехнически музей в София Фондация „Еврика“ връчи наградите на лауреатите от XX Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“. Конкурсът е част от календарния план за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката и се ползва с подкрепата на българските учени, работещи в областта на изследването и усвояването на Космоса.

В направление „Графични произведения, създадени с помощта на компютър – рисунки, компютърни игри, анимации, уеб-базирани творби и други“ се състезава Яна Пенчева - ученичка в 12 клас на СУ "Васил Левски" в Севлиевои с научен ръководител Иваничка Иванова. Яна и нейният ръководител представиха разработката „Да колонизираме Марс“ в конкуренция с 184 проекта. Журито, което оценява участниците класира труда на Яна на второ място, за което тя получи диплом и предметна награда. На Церемонията по награждаването присъства нейният ръководител - главен учител по информатика и информационни технологии Иваничка Иванова, която получи грамота лично от първия български космонавт Георги Иванов. 

Георги Иванов е патрон на конкурса "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството". Той лично приветства участниците по време на церемонията по награждаване на най-добрите  и връчи наградите на лауреатите и техните научни ръководители. Приветствие към участниците направи и акад. Кирил Боянов - председател на Съвета на Фондация „Еврика“.

Домакините на церемонията от Националния политехнически музей експонираха специална изложба с рисунки и макети на участниците в конкурса, в който тази година участваха 1295 ученици на възраст от 8 до 18 години с 1286 проекти в пет тематични направления.

Стаж в Португалия по "Еразъм+" ще преминат ученици
Образование
Научни проекти на наши ученици бяха високо оценени
Образование
Общината кандидатства с проект за саниране на Детския комплекс
Образование
Младежи станаха мениджъри за един ден
Образование
Илхан Кючюк даде старт на проекта "Аз, бъдещият инженер"
Образование
Доброволци от Севлиево бяха наградени от ИМКА
Образование
Над 200 ученици се включиха в Деня на Априлов в НМО
Образование
Конференция за нов проект по "Еразъм+" свикват в ПГМЕТ
Образование
Обявиха стипендиантите на сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
Коледа на доброто в ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"
Образование
ПГМЕТ " Ген. Ив. Бъчваров" - 56 години от първия учебен час
Образование
Тома Томев получи награда за "Най-добър социален партньор"
Образование
Голямата фирма отвътре, видяха ученици, които учат чрез работа
Образование
Гимназия "Ген. Иван Бъчваров" чества своите 56 години
Образование
Яна Пенчева и проекта "Да колонизираме Марс" отличи фондация "Еврика"
Образование
Училищно настоятелство почете пенсионирали се учители
Образование