Яна Пенчева и проекта "Да колонизираме Марс" отличи фондация "Еврика"
Иваничка Иванова получава грамота от Георги Иванов /вляво/ и поздравления от акад. Кирил Боянов, снимка: фондация "Еврика"

В деня на Народните будители в Националния политехнически музей в София Фондация „Еврика“ връчи наградите на лауреатите от XX Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“. Конкурсът е част от календарния план за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката и се ползва с подкрепата на българските учени, работещи в областта на изследването и усвояването на Космоса.

В направление „Графични произведения, създадени с помощта на компютър – рисунки, компютърни игри, анимации, уеб-базирани творби и други“ се състезава Яна Пенчева - ученичка в 12 клас на СУ "Васил Левски" в Севлиевои с научен ръководител Иваничка Иванова. Яна и нейният ръководител представиха разработката „Да колонизираме Марс“ в конкуренция с 184 проекта. Журито, което оценява участниците класира труда на Яна на второ място, за което тя получи диплом и предметна награда. На Церемонията по награждаването присъства нейният ръководител - главен учител по информатика и информационни технологии Иваничка Иванова, която получи грамота лично от първия български космонавт Георги Иванов. 

Георги Иванов е патрон на конкурса "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството". Той лично приветства участниците по време на церемонията по награждаване на най-добрите  и връчи наградите на лауреатите и техните научни ръководители. Приветствие към участниците направи и акад. Кирил Боянов - председател на Съвета на Фондация „Еврика“.

Домакините на церемонията от Националния политехнически музей експонираха специална изложба с рисунки и макети на участниците в конкурса, в който тази година участваха 1295 ученици на възраст от 8 до 18 години с 1286 проекти в пет тематични направления.

Яна Пенчева и проекта "Да колонизираме Марс" отличи фондация "Еврика"
Образование
Курсове по компютърна грамотност организира Библиотеката
Образование
Стаж в Португалия по "Еразъм+" ще преминат ученици
Образование
Инж. Кунев от ПГМЕТ премина обучение в ЦЕРН
Образование
Три последователни дни Севлиево бе сцена на науката
Образование
Разследват учители от гимназия "Марин Попов" в Севлиево
Образование
Училищно настоятелство почете пенсионирали се учители
Образование
ОУ "Стефан Пешев" празнува своя патронен празник
Образование
Младежи станаха мениджъри за един ден
Образование
Конференция за нов проект по "Еразъм+" свикват в ПГМЕТ
Образование
Деца пресъздават обредите на Димитровден
Образование
Директори предложиха промени в критериите за „Стипендии 21 век“
Образование
Павел Дамянов и Ибрахим Кисьов - за ученето и ползите от образованието
Образование
СУ „В. Левски“ учебната година започна с нов проект по "Еразъм+"
Образование
Обявиха стипендиантите на сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
Гимназия "Ген. Иван Бъчваров" чества своите 56 години
Образование