Ярослав Дончев получи приз "Буров" за индустриално управление
Ярослав Дончев получава приз "Атанас Буров" за принос в развитието на индустриалното управление у нас, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Аз не съм песимист. Аз съм дълбоко убеден, че каузата на България не е загубена и бих желал да вдъхна във вас същата вяра, да повдигна вашите сърца, да ви дам малко от моя оптимизъм, защото оптимизмът е извор на вяра и енергия, а българският народ има нужда в днешния момент от едното и от другото, за да търпи, да се надява и да действува...

Атанас Буров

Ярослав Дончев, изпълнителен директор на "Идеал Стандарт - Видима", бе отличен с наградата „Атанас Буров“, която едноименната фондация връчва от 1994 г. Наградите, станали вече традиционни, са за принос в съхранението, утвърждаването и развитието на банковото и индустриално управление.

„Наградата „Буров“ е един ден в годината, но честният български бизнес се доказва всеки ден“, каза Радосвет Радев, връчвайки престижната награда на Ярослав Дончев

Номинациите за наградите „Буров“ са гласувани от 78 настоятели и наградени в предишни години от фондация “Атанас Буров”. Стилната церемония събра около 150 представители на финансовия и бизнес елит.

Фондация „Буров“ е създадена през 1992 г. с мисията да съхрани и предаде философията на Атанас Буров за изграждане на демократична държава и просперираща икономика чрез модерна финансова система. През 2020 г. се навършват 145 години от рождението на патрона на Фондацията – Атанас Буров.

Ярослав Дончев е роден и отраснал в Севлиево. Висшето и магистърското си образование завършва в Технически университет - Габрово. През 1999 г. се присъединява към финансовия екип на "Видима" АД. През 2001 г. заема длъжността финансов директор на Идеал Стандарт – Полша, а през 2008 става финансов директор за Източна Европа. От август 2012 г. е заместник-председател на Съвета на директорите на вече обединеното дружество „Идеал Стандарт – Видима“ АД. От 1 май 2016 година Ярослав Дончев е избран за изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на „Идеал Стандарт – Видима“ АД и финансов директор на Дружеството. През януари 2019 г. той поема позицията - директор „Клъстер Източна Европа“ за Идеал Стандарт Интернешънъл едновременно с поста Изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“.

Статуетката с лика на банкера Буров, която получават носителите на отличието

С решение на Общински съвет Севлиево през 2018 г. Ярослав Дончев е удостоен с почетен знак на град Севлиево за дългогодишна благотворителна и спонсорска дейност на „Идеал Стандарт – Видима“. Едновременно с професионалното израстване за Ярослав Дончев с голям приоритет са дейностите, свързани с корпоративната социална отговорност към обществеността в Севлиево. Едно от най-големите постижения е свързано с подобряване на условията в общинската болница МБАЛ „Д-р Стойчо Христо“, развитието на образованието, изкуството, спорта в местната общност, с което компанията подобрява стандарта на живот. Ежегодно компанията подкрепя всички спортни клубове, извънкласни дейности за развитието на млади таланти. Фокус на компанията са развитието на собствена езикова школа; художествената галерия „Видима“ и детската арт школа, вокална група UpStream Voices. Заедно с Общината и бизнес партньорите в региона ръководството на компания се стреми да създава перспективи за развитие на региона и възможности за професионална реализация на младите хора.

Ярослав Дончев е семеен, с едно дете. Владее английски, руски и полски езици.

 

Предварително попълнените декларации за доходите - в сайта на НАП от 10 март
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес