Ярослав Дончев получи приз "Буров" за индустриално управление
Ярослав Дончев получава приз "Атанас Буров" за принос в развитието на индустриалното управление у нас, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Аз не съм песимист. Аз съм дълбоко убеден, че каузата на България не е загубена и бих желал да вдъхна във вас същата вяра, да повдигна вашите сърца, да ви дам малко от моя оптимизъм, защото оптимизмът е извор на вяра и енергия, а българският народ има нужда в днешния момент от едното и от другото, за да търпи, да се надява и да действува...

Атанас Буров

Ярослав Дончев, изпълнителен директор на "Идеал Стандарт - Видима", бе отличен с наградата „Атанас Буров“, която едноименната фондация връчва от 1994 г. Наградите, станали вече традиционни, са за принос в съхранението, утвърждаването и развитието на банковото и индустриално управление.

„Наградата „Буров“ е един ден в годината, но честният български бизнес се доказва всеки ден“, каза Радосвет Радев, връчвайки престижната награда на Ярослав Дончев

Номинациите за наградите „Буров“ са гласувани от 78 настоятели и наградени в предишни години от фондация “Атанас Буров”. Стилната церемония събра около 150 представители на финансовия и бизнес елит.

Фондация „Буров“ е създадена през 1992 г. с мисията да съхрани и предаде философията на Атанас Буров за изграждане на демократична държава и просперираща икономика чрез модерна финансова система. През 2020 г. се навършват 145 години от рождението на патрона на Фондацията – Атанас Буров.

Ярослав Дончев е роден и отраснал в Севлиево. Висшето и магистърското си образование завършва в Технически университет - Габрово. През 1999 г. се присъединява към финансовия екип на "Видима" АД. През 2001 г. заема длъжността финансов директор на Идеал Стандарт – Полша, а през 2008 става финансов директор за Източна Европа. От август 2012 г. е заместник-председател на Съвета на директорите на вече обединеното дружество „Идеал Стандарт – Видима“ АД. От 1 май 2016 година Ярослав Дончев е избран за изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на „Идеал Стандарт – Видима“ АД и финансов директор на Дружеството. През януари 2019 г. той поема позицията - директор „Клъстер Източна Европа“ за Идеал Стандарт Интернешънъл едновременно с поста Изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“.

Статуетката с лика на банкера Буров, която получават носителите на отличието

С решение на Общински съвет Севлиево през 2018 г. Ярослав Дончев е удостоен с почетен знак на град Севлиево за дългогодишна благотворителна и спонсорска дейност на „Идеал Стандарт – Видима“. Едновременно с професионалното израстване за Ярослав Дончев с голям приоритет са дейностите, свързани с корпоративната социална отговорност към обществеността в Севлиево. Едно от най-големите постижения е свързано с подобряване на условията в общинската болница МБАЛ „Д-р Стойчо Христо“, развитието на образованието, изкуството, спорта в местната общност, с което компанията подобрява стандарта на живот. Ежегодно компанията подкрепя всички спортни клубове, извънкласни дейности за развитието на млади таланти. Фокус на компанията са развитието на собствена езикова школа; художествената галерия „Видима“ и детската арт школа, вокална група UpStream Voices. Заедно с Общината и бизнес партньорите в региона ръководството на компания се стреми да създава перспективи за развитие на региона и възможности за професионална реализация на младите хора.

Ярослав Дончев е семеен, с едно дете. Владее английски, руски и полски езици.

 

Ярослав Дончев получи приз "Буров" за индустриално управление
Бизнес
Строителни фирми от региона и кмета на Габрово обсъдиха перспективи
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Предварително попълнените декларации за доходите - в сайта на НАП от 10 март
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Богомил Петков е избран в Управителния съвет на Камарата на строителите
Бизнес
"Севлиево 21 век" - жив организъм, който мисли и работи динамично
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
НАП няма да затваря обекти заради документацията на касовите апарати
Бизнес
Бизнес и ротарианци се обединяват за ремонт на Читалищния салон
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Заради здравни мерки церемонията "Баня на годината" няма да се състои
Бизнес
Шест севлиевски фирми са отличени с приз „Дързостта да бъдеш първи“
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес