Търсене

Ясни са категориите и критерии за оценка в Ideal Standard Баня на годината 2017

Ясни са категориите и критерии за оценка в Ideal Standard Баня н

снимки: "Идеал Стандарт-Видима"

Със среща на журито в The Bathroom за новото издание на Ideal Standard Баня на годината 2017 бе поставено началото на подготовката на конкурса. Задачата на журито бе да обсъди и постави заданието към участниците в 14-тото издание на състезанието за интериор на бани, както и да реши по какви критерии да оценява подадените за участие проекти.

В новото издание на конкурса ще има две категории:

Баня в бизнес хотел - градски хотел, в който отсядат основно работещи хора, гости на града за две до три нощи. Хотелът съчетава модерна визия, комфорт, умерен лукс и простор. Банята в хотелската стая се отличава с практичност и впечатление за високо ниво и разумните инвестиции при реализирането им.

Баня във ваканционен хотел - морски или планински хотел, семейства или двойки за дълъг уикенд или ваканция. Хотелът предлага дизайн в хармония с околната природна даденост. Стаите позволяват на техните гости да прекарат незабравима ваканция на място различно от градския пейзаж и среда. Баните в този хотел дават възможност за релакс и по-продължителен престой.

Изображение - 1847

Участниците и в двете категории ще имат конкретно задание, за да може да бъде по-реалистична оценката им. Те ще могат да използват подложка – функционална схема на цялата хотелска единица с необходимите изисквания за площ, височина, светлина, ВиК и др.

В условията за участие са включени още изисквания:  за аргументация на използваните продукти и елементите на дизайна и спазване на нормативните изисквания при проектиране на хотелски бани.

Критериите, по които ще се оценяват проектите са:

- постигнат хармоничен и цялостен образ на интериора;

- енергоефективни решения за баня чрез продуктите на Ideal Standard;

- организация на пространството и ергономичност;

- реализуемост и приложимост на проекта;

В новото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2017 жури ще бъдат: арх. Борислав Игнатов, доц. д-р арх. Мария Давчева, арх. Гергана Милушева, арх. Радина Гешева, арх. Пламен Братков, арх. Пенка Станчева, Иван Гроздев, Георги Дучев, проф. д-р инж. арх. Пеньо Столаров, арх. Ирина Тамбукова, Светослав Тодоров, Красимир Капитанов.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!