Търсене

Ясни са победителите в тазгодишното издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021

Ясни са победителите в тазгодишното издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021

Авторите на проектите - победители в "Ideal Standard Баня на годината 2021", снимка: Ideal Standard

Най-добрите проекти в 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021 бяха обявени на 17 май. До финалния етап на гласуване на жури, медии и публика достигнаха 47 проекта в трите категории. Категорията „Семейна баня с Atelier Collections – 3D” най-много привлече вниманието на архитекти и дизайнери. В категорията „Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D” подадените проекти са изключително разнообразни и креативни. В категорията „Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard” виждаме различни подходи в интериорното оформление с акцент продуктите на Ideal Standard.

Награждаването на победителите се състоя в представителния шоурум на Ideal Standard - TheBathroom. Маргарита Ронкова, ръководител „Продажби - България“ благодари на участниците в конкурса, архитекти и дизайнери, с чиято помощ „нашите продукти намират своя дом и заедно създаваме пространствата на модерния живот“. Тя разкри за новия подход на компанията Singular, който „има за цел да предложи на крайните потребители точното за тях решение измежду огромното поле от възможности, които Ideal Standard предлага“.

Баня на годината“ - изборът на журито

В категорияСемейна баня с Atelier Collections – 3D” победител е проекта Aura с автор Тереза Игнатова. Проектът е пресечна точка на забързаното ежедневие и съвременния прочит на ритуала за чистота, релакс и спокойствие, които свързваме с потапяне във вода и енергийно презареждане. Концепцията зад проект АУРА е създаване на семейна баня, резонираща с нуждите и предпочитанията на съвременното семейство.

Изображение - 10765Тереза Игнатова, автор на проекта Aura, изборът на журито, снимка: Ideal Standard  

В категория Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D” журито обяви за победител проекта Cross lines, чийто автор е Катрин Стойнева. 

В този проект обектът е ситуиран в паркова среда, обвързан с обществена сграда с развиващо се действие под кота 0. Концепцията представлява проект, базиран на идеята да извади стандартното разпределение на обществените санитарни възли, чрез разделянето на четири отделни обема с обособен малък площад между тях, с места за сядане и паркиране на велосипеди.

Изображение - 10766Проектът, който журито обяви за най-добър в категория Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D" с автор Катрин Стойнева, снимка: Ideal Standard  

В категорияРеализирана баня с продуктите на Ideal Standard” Лора Дeнева е победител с проекта „Хармония“ - един проект, създаден да отговаря на най-новите изисквания за ергономичност и функционалност като посреща съвременните нужди, съобразявайки се с малкото пространство и действителна ситуация.

Изображение - 10767Лора Денева - победител на журито в категория Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard, снимка: Ideal Standard  

„Баня на медиите“ - изборът на журналистите

Изборът на специализираните издания за 2021 г. е проектът Aura с автор Тереза Игнатова, която е фаворит и на журито в категория „Семейна баня с Atelier Collections – 3D”.  

Най-доброто „Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D” е на Александър Качаров и неговия проект "Силуети", който се намира в Bar and dinner и цели да пречупи възприятието за поредното скучно обслужващо помещение. Концепцията е изградена на вечната връзка между черно и бяло. Симетричният монохромен подход и създаващата се визуална рамка подчертават ходовите линии и обектите около тях контрастират.

Проектът "Рея" на Божана Йорданова е най-добрата „Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard”. „Рея“ е най-голямата баня от общо четирите бани, намиращи се в еднофамилна къща в покрайнините на гр. София. Проектът обхваща реновирането на вече същестуваща баня, с подова квадратура от почти 16 кв.м.

Специална награда на ТheBathroom

Проектът „Семейна баня База“ с автор Калин Георгиев спечели специалната награда в конкурса. Характерно за този проект е, че е акцентирано на личното пространство, което всеки член на семейството иска да има в банята - толкова лична, колкото личния стол, легло, кабинет и пр. Помещението е разделено на три изолирани зони и едно обединяващо пространство, в което всеки е еднакво добре приютен и има място за всички, а всеки може да се почувства уютно и добри приютен. 

Изображение - 10768Специалната награда спечели банята, проектирана от Калин Георгиев, снимка: Ideal Standard  

Баня на публиката

В категорияСемейна баня с Atelier Collections – 3D” публиката избра за свой фаворит проекта Yang с автори Данимир Йорданов и Анастасия Раднева. 

Изображение - 10769Данимир Йорданов и Анастасия Раднева (вляво на снимката) получиха оценката на публиката с проекта Yang, снимка: Ideal Standard )  

Контраст и светлина. Черно и бяло. Ин и Ян. Простота и простор. Едно изчистено пространство с правилни форми. Цветовете са неутрални, черно и бяло, една неостаряваща комбинация, в която акцентът си ти - така най-общо може да се опише проектът Yang, който докосна най-силно публиката, която гласува онлайн. 

Проектът "Мома" на Цвета Димова бе определен от публиката като най-добър в категория Обществено санитарно помещение с ново ниво на хигиена – 3D”. Проектът е разработен за обществена тоалетна в минималистичен стил, разположена в музей на модерното изкуство. Характерно за интериора е oлекотеност и чистота на дизайна, постигнати с прилагане на прости форми, които придават обширност на пространството и естествено се съчетават с преливащата сe декорация.

Проект „M&L“ с автор Елена Борисова – Дамова е победителят на публиката в категория Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard”.

M&L е проект за реконструкция на баня и тоалетна в етаж от къща за седем-членно семейство. Новото разпределение на елементите в него са довели до редица проблеми за решаване като прикриване на водопроводните и отходни тръби, щранговете за централна топла вода, привързването на новите и подмяна на съществуващите елементи.

Всички проекти могат да бъдат разгледани на официалния сайт на конкурса, достъпен оттук

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!