Търсене

Явор Божанков: Еврото в България е вредно само за Русия и родните бандити

Водачът на листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Габровска област разговаря с пенсионери в Севлиево
Предизборен щаб на "Продължаваме промяната - Демократична България"
Явор Божанков: Еврото в България е вредно само за Русия и родните бандити

Снимка: Предизборен щаб на ПП-ДБ

„Темата с Еврозоната в България е пример за целенасочена дезинформация“. Това заяви пред своите домакини в пенсионерския клуб „Васил Левски“ в Севлиево водачът на листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Габровска област Явор Божанков.

Той нарече лъжа твърденията, че приемането на еврото „ще ни докара до просешка тояга, че ще ни оберат буферите, ще ни задигнат богатствата, ще ни поробят, ще ни сложат под контрол“… Причината подобни слухове да избуяват е липсата на държавна политика за разясняване на истината по тази тема, категоричен е 33-годишният юрист.

Той си постави за цел в предизборната кампания да използва многобройните си срещи с хората в Габровско, за да обясни, че референдумът, който „Възраждане“ организира, а от БСП подкрепят, има единствено пропаганден характер. Защото България вече е приела еврото – със самия факт на присъединяването си към ЕС. Въпросът сега е кога чисто технически европейската валута ще влезе в сила у нас.

„Изчислено е, че, когато приемем еврото, българският бизнес ще спести около 1 млрд. евро на година. Защото няма да превалутира приходите си от износа за ЕС. И няма да плаща банкови такси за различни сметки – в лева и в евро. Тези спестени пари ще отидат за по-високи заплати и реинвестиции“, обясни севлиевският предприемач Богомил Петков, който е втори в листата на коалицията. Така той отговори на въпрос за ползите, които българите ще имат от въвеждането на еврото.

Очевидно е, че Русия има интерес да останем колкото се може по-дълго в периферията на Европа, вместо да се приближим към центъра й, продължи темата с дезинформацията Божанков. Според него, обаче, това съвпада и с интересите на родните бандити. КТБ нямаше да бъде източена, ако тук имаше контрол  Европейската централна банка, категоричен е той. Нито пък държавната Банка за възстановяване и развитие щеше да си позволи да раздава кредити само на кухи фирми от кръга около ГЕРБ.

„На местните играчи схемите им са по-лесни, когато контролът е занижен“, завърши Божанков.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Извънредни парламентарни избори на 2 април 2023 г.