Търсене
Избори за народни представители в български и европейски парламент на 9 юни 2024 г.

Явор Божанков: Феодалният модел в българските общини вече се пропуква

Рекордните над 30 млн. лева разпредели кабинетът „Денков“ за Севлиево
Предизборен щаб на "Продължаваме промяната-Демократична България", публикува се съгласно договор
Явор Божанков: Феодалният модел в българските общини вече се пропуква

Ако „кабинетът „Денков“ беше удобен на ГЕРБ и ДПС, то той щеше да съществува и до днес. Вместо това, обаче, имаме необратима промяна в мисленето. Това заяви водачът на листата на коалиция „ПП-ДБ“ за Габровска област Явор Божанков. Като пример той даде немислимият доскоро пробив в местната власт, който, по думите му, е „фундаментът на властта на ГЕРБ“.

И тук не е важно само кой е кмет на София, Варна или Благоевград. Променя се начинът на управление, каза Божанков и поясни: „Няма разхищение. Българските общини вече се финансират по конкурентен и прозрачен начин, а не след „целуване на ръката“ на премиера“. Този подход в работата има съвсем реални измерения и в Габровска област, обяснява депутатът от „ПП-ДБ“:

Правителството на акад. Николай Денков осигури над 78 млн. лева за ремонти на пътища и за водопроводни мрежи в Габровско. В това число и над 21 млн. лева за Реконструкция на довеждащ водопровод до ПСПВ "Стоките" и източен водопроводен клон за питейна вода за населените места в община Севлиево. И 1,6 млн. лева за реконструкция на уличните водопроводи в централната градска част на Севлиево.

Изображение - 13603Таня Беджова - вторият представител на Севлиево в листата на "ПП-ДБ" за вота в неделя (преференция 107), разговаря с учителката си от детската градина - г-жа Боева. Младите хора и образованието са основни теми за Таня, която работи по въвеждането на спортни паралелки в някое от училищата на Севлиево, Снимка: ПП-ДБ  

В Габровска област са българските община с най-много населени места. Именно поради този факт решението на Министерството на здравеопазването да финансира хеликоптерна площадка за спешна помощ по въздуха в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ е от ключово значение за живота на хората в Габровска област. Доставени бях и нови високопроходими линейки за Центъра за спешна медицинска помощ.

С решение на последния редовен кабинет ще бъде реконструиран паркът пред Дома на културата „Мара Белчева“ в Севлиево. За целта бяха отпуснати близо 1,8 млн. лева.

Кабинетът „Денков“ реши да има и нова спортно-тренировъчна зала в Севлиево – към парк „Казрмите“, тя ще е на стойност близо 3 млн. лева, а финасирането ще дойде от държавния бюджет.

Нови физкултурни салони ще имат 5 училища в Габровска област, като едно от тях е в Севлиево. Ще бъдат обновени игрищата в други 2. Общата сума на проектите, финансирани от МОН тук, е почти 5 млн. лева. Правителството на акад. Денков отпусна и малко над 2 млн. лева за футболно игрище с изкуствена трева в Севлиево.

Изображение - 13602Севлиевският предприемач Богомил Петков е втори в листата на "ПП-ДБ", снимка: ПП-ДБ  

Увеличена беше субсидията за читалищата в областта и сумата достигна почти 1 млн. лева“, изброи депутатът.

Явор Божанков очерта и най-спешните задачи след изборите:

Заедно с представителя на Севлиево Богомил Петков и останалите колеги от коалиция „ПП-ДБ“ продължаваме с усилията за изграждане на трета лента при проблемното кръстовище до село Враниловци и до няколко години то ще е факт.

Битката срещу административните пречки за изграждане на тунела под Шипка и обходния път на Севлиево не е спирала и те падат една по една. Сега и последното дело, свързано с парк „Българка“, вече е спечелено.

Напредваме и в намирането на устойчиво решение за водоснабдяването в област Габрово“, категоричен е народният представител от „ПП-ДБ“.

На 9 юни – гласувайте! С номер 14 в бюлетината за коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“!

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

 

 

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!