Явор Данаилов - на велосипед от Лондон до Севлиево за каузата „Заедно в час“

източник: zaistinata.com

Обичам да пътувам – аз и велосипеда. Когато реших да измина с колелото си пътя от Лондон до Севлиево, си казах, че освен да въртя педалите, за да стигна у дома, това трябва да донесе нещо добро. Идеята да направя пътуването благотворително, просто сама се роди.

На 1 септември 2019 г. Явор се качва на своя велосипед, обикновен пътен бегач. Крайната му цел е на 3 000 км. – в Севлиево, България, откъдето е родом. Има и друга – докато пътува и прави своите велоразкази в Интернет, да събере 3 хил. паунда, с които да подпомогне един учител от програмата „Заедно в час“ на едноименната фондация.  

На 15 септември, датата, която сам е определил за край на пътуването, в сметката за дарения има 3 800 паунда.  

Явор е завършил икономика в САЩ. След дипломирането си работи една година в Ню Йорк. Не попада в селекцията за работни визи и се налага да напусне Америка. Мести се в Лондон, където учи право и започва работа като младши адвокат. През август т.г. договорът му изтекъл, а до започването на нова работа имал имал три свободни седмици.

Тогава се родила идеята да направи нещо интересно, но от него да има полза. Свързал се с фондация „Заедно в час“, чиято мисия е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери на икономиката и обществения живот, които работят за положителна промяна на образованието в България. Програмата на фондацията за професионално и лидерско развитие включва период от 2 години, в които участниците работят като учители в най-нуждаещите се български училища, в които учениците имат най-голяма нужда от подкрепа. Над две хиляди души ежегодно изпращат молби, за да станат учители в затънтени села и малки градчета. От тях избират около петдесет, които обучават през лятото и от есента започват работа.

Тези учители, ако се наемат на чисто пазарен принцип, няма да имат достатъчно мотивация, за да отидат в отдалечените места, където наистина има най-голяма нужда от тях. Разбрах, че фондацията ги подпомага финансово, за да ги стимулира. Бях впечатлен от идеята и работата, която „Заедно в час“ върши, затова взех решение моята вело-кауза за пътуването от Лондон до Севлиево да бъде подпомагане на учителите, които работят в „Заедно в час“.

Цялата история на Явор, четете тук. 

Сияна Ганчева спечели скутер от томболата на книжарница "М-Прес"
Общество
Мечка е била забелязана в двора на габровската математическа гимназия
Общество
Богомил Петков е предложен за ръководството на Камарата на строителите
Общество
Предизборно: обходен път на Севлиево, "АПИ уважи предложението"
Общество
14 октомври, Петковден - Ден на Севлиево
Общество
Медицински сестри от Севлиево протестират на 7 октомври в София
Общество
Полиция и жандармерия ще охраняват Празниците на Севлиево
Общество
На 5 октомври 1180 ловци излизат на лов за дива свиня
Общество
Отпадъци с неясен произход са се запалили край с. П. Славейков
Общество
В Севлиево и в две села на общината ще се проведе анкета на НСИ
Общество
Изложба по повод 100 г. от края на Първата световна война
Общество
Астрологично за танца паневритмия - беседа в книжарница "М-Прес"
Общество
Три къщи пламнаха в с. Дамяново, има щети
Общество
Компостът - сместа, с която заедно можем да подобрим почвите
Общество
Защо „Севлиево онлайн“ няма да отразява празниците на Севлиево
Общество
При инциденти по време на работа, двама са с опасност за живота
Общество