Търсене

Явор Памукчиев бе избран за председател на Общинския съвет

Емилия Димитрова
Явор Памукчиев бе избран за председател на Общинския съвет

Явор Памукчиев (в червената елипса) на днешното заседание

Новият председател на Общинския съвет в Севлиево е Явор Памукчиев от групата на ГЕРБ. При таен вот той получи 20 гласа. Девет гласа бяха дадени за Светлана Георгиева от групата "Граждани за общината".

Комисията, която проведе избора за председател беше в състав Станимир Стойчев от БСП, Ердоан Узунов от ДПС и Атанас Атанасов от ГЕРБ. Предложи ги Трифон Трифонов от ГЕРБ. 

Светлана Георгиева направи различно предложение за състав на комисията по избор на председател - Йордан Андреев от "Възраждане", Галин Ганчев от "Граждани за общината" и Михаил Йонков от групата на ПП-ДБ. Тези три предложения не получиха необходимата подкрепа.

Атанас Атанасов, който номинира Памукчиев за председател каза за него: "Той е най-опитният между нас, шест мандата е общински съветник, един мандат е бил председател на Общинския съвет". 

Илияна Николова, която номинира Светлана Георгиева, аргументира предложението си така: "Има необходимия опит, три мандата е общински съветник, интелигентна е, ерудирана, отстояваща твърдо каузите си докрай". 

Изборът на председател е първото решение, което новосформираният Общински съвет взема. Следващото е съставът на постоянните комисии към Съвета, в които се решават въпросите преди да бъдат внесени за обсъждане в пленарна зала. Комисиите се сформират на следващото заседание, което е и първото работно, тъй като днешното имаше по-скоро тържествен отенък.  

 

  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.