Търсене
Парламентарни избори на 2 октомври 2022 г.

Юсеин Вейселов отново е водач на листата на ДПС, Ердоан Узунов е втори

Водачът на листата на ДПС бе привлечен като обвиняем за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост, но през юни т.г. съдебното производство бе прекратено и върнато на прокуратурата за изчистване на пропуски
Емилия Димитрова
Юсеин Вейселов отново е водач на листата на ДПС, Ердоан Узунов е втори

На 29 август т.г. ДПС регистрира листата си за изборите на 2 октомври. В нея няма никакви изненади - Юсеин Вейселов, който бе водач на изборите през есента на миналата година и успя да влезе в Парламента с гласове от преразпределението, отново е водач на листата. 

На второ място отново е Ердоан Узунов, председател на областната партийна структура и общински съветник в Севлиево. 

Вейселов е от севлиевското с. Петко Славейков. В 47 Народно събрание главният прокурор поиска имунитета му, за да продължи наказателното производство срещу народния представител, който бе привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер, обясниха от  Прокуратурата.

Юсеин Вейселов бе предаден на съд по обвинение, че на 22 октомври 2019 година, на пътя между селата Кормянско и Петко Славейков, севлиевска община, е нарушил правилата за движение, управлявайки лек автомобил "БМВ", в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на насрещно движещ се велосипедист.

Инцидентът е станал около 7:30 часа, когато в дежурната част на Районното управление на Севлиево е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие, при което на място е загинал 27-годишен велосипедист от Плевен. По първоначални данни смъртта е настъпила в следствие на челен удар между лек автомобил, управляван от 25-годишен правоспособен водач от село П. Славейков, движещ се в посока към Севлиево и загиналият, който се е придвижвал на велосипед с допълнително поставен двигател. От полицията тогава съобщиха, че водачът на автомобила е проверен за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите и при двата теста са отрицателни.

По случая бе образувано досъдебно производство, а разследването на причините за възникване на инцидента продължи под надзора на Окръжна прокуратура Габрово, която на 10 септември 2021 г. внесе в съда обвинителен акт.

След като народният представител се отказа от имунитета си, съдебното производство по случая продължи до юни т.г., когато бе прекратено "поради допуснати съществени, отстраними нарушения на процесуалните правила в досъдебното производство". Делото бе върнато на Окръжна прокуратура Габрово "за отстраняване на констатираните в мотивите на определението съществени, отстраними нарушения на процесуалните правила", пише в определението на съда.

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!