Търсене
Избори за Народно събрание на 2 април 2023 г.

За БСП социалната политика не е раздаване на помощи, а демографска инвестиция в млади и работещи родители

Предизборен щаб на БСП, публикува се съгласно договор
За БСП социалната политика не е раздаване на помощи, а демографска инвестиция в млади и работещи родители

„Социалната политика не е раздаване на помощи, а инструмент за растеж на общественото благополучие и инвестиция в перспективни млади български семейства. Така я разбираме в БСП и всичките ни законодателни инициативи и реформи са правени и на този принцип.“ Това заяви на среща с граждани на Дряново водачът на листата на „БСП за България“ в 7 МИР Драгомир Стойнев. Според него слабите и нуждаещите се, ще получат помощ, но е много важно държавата да се погрижи и за младите хора, които се трудят и осигуряват, защото те са тези, които решават демографската криза и са стожер на икономиката.

Стойнев, който е един от основните вносители на социалното законодателство на БСП, посочи реалните резултати от работата на БСП в краткия мандат на миналия парламент - безплатните детски градини и ясли, увеличаването на майчинството на 710 лв. през втората година, въвеждането на необлагаем минимум от 600 лв. за първо дете и 1200 лв. за второ дете, безплатните учебници от 1 до 12 клас и 300 лв. еднократна помощ за всички ученици до 4 клас.

Изображение - 11797  

Социалистите предлагат сериозна реформа и на политиката на подкрепа за раждаемостта и съм младите семейства. „Много е важно държавата да не раздава помощи на калпак, а да въведе и принципа на инвестиция в младите хора, които се трудят и се осигуряват. Затова ние предлагаме Еднократна помощ в размер на 7000 лв. за всяко второ и трето дете на родители, но забележете – само на тези, които са осигурени минимум 24 месеца назад, т.е. на родители с реален принос в икономиката и социалната система. На тях държавата дължи насърчение!“, каза още Драгомир Стойнев.

В срещата участваха кметът на Дряново Трифон Панчев и председателят на БСП Дряново Светослав Минчев.

Изображение - 11796  

Драгомир Стойнев, Валери Митов, втори в листата на социалистите, заедно с представителите на Дряново - Желязко Великов, трети в листата и Пламен Обрешков – осми в листата, обявиха пред присъстващите основните социалните предложения, които БСП ще инициира в следващия парламент:

  • Еднократна помощ при раждане: за първо дете – 600 лв., за второ дете – 1200 лв., за трето дете – 1700 лв., за всяко следващо – 300 лв.;

  • Обвързване на размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата (ок. 60 000 майки);

  • Увеличаване размера на еднократната помощ за майки-студентки на 7000 лв. (обхваща над 6000 майки);

  • Нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години (обхваща близо 300 000 млади хора);

  • Безплатни лекарства за всички деца до 14 г. (обхваща над 1 милион деца).

  • От 2024 г. увеличаване на еднократната помощ за ученици на 350 лв. и предоставяне на такава и за учениците от 5 до 7 клас включително.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!