За да е по-цветно около нас се трудиха деца и възрастни
снимки: Община Севлиево

Над 4 000 ученици, учители и служители от училищата на територията на община Севлиево взеха активно участие в инициативата „Цветовете на дъгата“, която има за цел с общи усилия да бъдат облагородени парковете в града, дворовете на училищата, детските и спортни площадки.

Инициативата, която бе обявена преди близо месец, събра интереса на повече от шейсет севлиевци, които в дните 28 и 29 април се ангажират в дейности за създаване на красив и уютен вид на района, в който живеят или играят децата им – ж.к. „д-р Атанас Москов“, ж.к. „Димитър Благоев“ и ж.к. „Митко Палаузов“. Ученици от СУ „Васил Левски“ и техните класни ръководители почистиха зелените площи покрай блоковете „Тинтява“, „Ела“ и „Люляк“, боядисваха съоръжения в парковете „Априлско въстание“ и „Боровата гора“. Част от тях се включиха в дейности по облагородяване на дворното пространство на ЦПЛР-ДК „Й.Йовков“. А колективът на ПГ „Марин Попов“ се погрижи за чистотата на тревните площи и облика на детските площадки, разположени в междублоковите пространства на ж.к. „Д-р Ат.Москов“.

ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров“ със свой екип поднови цветовата палитра на детските съоръжения в парк „Черничките“, а тревните площи бяха почистени от началната степен  на ОУ „Стефан Пешев“. По-големите ученици на ОУ „Ст.Пешев“ се погрижиха за детските площадки на ул. „Мара Гидик“, ул. „Видима“ и бл. „Хан Аспарух“. ОУ „Христо Ботев“ разпредели училищния си колектив за дейности в училище, почистване на района около ДК „М.Белчева“ и детските площадки, разположени в близост до училището.

Доброволците от Младежки център – Севлиево създадоха пролетно настроение с новите цветни лехи и освежиха къта за отдих, разположен в центъра. Учениците от общинските училища в селата с голям ентусиазъм почистиха дворните пространства и спортни площадки, оформиха нови цветни кътове и боядисаха част от съоръженията в двора на любимото училище.

Фирма „АББ-България“ ЕООД със свои служители участва в боядисване на съоръженията в парк „Казармите“, а членовете на сдружение на жените „Надежда’2001“ подновиха детските съоръжения в парка пред дома на културата „М. Белчева“.

И на 29 април колективите на детските градини в общината ще продължат участие в инициативата, заедно с родители, и ще дооформят дворните пространства на детски заведения в синхрон с мотото на кампанията „Нека бъде цветно!“. Тогава група младежи ще направят по-цветни и съоръженията в парка до автогарата, а майки ще почистят и оформят пространства в детските кътове на градинката на ул.„П.Р.Славейков“ и ул. „Р. Даскалов“.

Всички участвали в инициативата „Нека да е цветно!“ показаха, че с общи усилия може да се сътвори Севлиевска дъга през пролетта, че заедно можем да направим своя град, своето училище и детска градина по-красиви и по-приветливи.

 

източник: Община Севлиево

Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
Областният кризисен щаб препоръчва носенето на маски на пазарите
Общество
От 10 юли т.г. започна предварителен обход за Преброяване 2021
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
С 600 000 лв. ще се направят неотложни пътни ремонти в села
Общество
Търговци протестираха пред РЗИ срещу отмяна на габровския битак
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество