За гражданите на Севлиево – БЕЗгласно
снимка: pixabay

Общинският съвет на Севлиево отказа да даде думата на Боян Ботев – председател на неправителствената организация „Граждани за Севлиево“ по време на днешното обсъждане на бюджета за 2019 г. С 19 гласа „против“ съветниците отхвърлиха възможността Ботев да обясни внесените по-рано от него предложения за допълнения и корекции към финансовата рамка на общината. Решение да се елиминират гражданските предложения е било взето и на заседание на бюджетната комисия, обясни председателят й Димитър Димитров /ГЕРБ/, след като по традиция изчете текста, написан от общинската администрация към предложения бюджет.

Какво предложи Ботев?

Четири предложения са входирани от името на сдружение „Граждани за Севлиево“ в администрацията на общинския съвет, обясни председателят на организацията за „Севлиево онлайн“. С едно от тях се иска от януари до края мандата съветниците да не получават заплати „за два-три часа на месец работа“, а спестените средства да се пренасочат за решаване на проблеми в малките населени места и за благородни каузи.

Към това предложение се предлага спортните клубове, които ползват за тренировки общински помещения, да не плащат наем. „Неслучайно кметът на Севлиево в лицето на д-р Иван Иванов бе отличен в конкурса „Кмет на годината“. Номинацията и отличието бяха заради подкрепа на постиженията на спортистите от различни клубове, прославили Севлиево и България на национални, европейски и световни първенства“, пише Ботев.

Към селата на община Севлиево да бъдат насочени

сумата, с която е увеличен бюджета на общинския съвет от малко над 21 хил. лв. за тази година, още 83 хил. лв. повече през 2019 г. за БКС и опазване на околната среда и  170 хил. лв., с които е завишен бюджета за дейности по селско и горско стопанство. Парите да се използват „за подобряване на инфраструктура, належащи ремонти на сгради на кметствата и кметските наместничества, както и читалища, библиотеки и др.“, пише в предложението, което не бе допуснато за обсъждане.

Съветниците, които не игнорираха исканията на „Граждани за Севлиево“, но гласовете им не стигнаха, за да се даде думата на председателя на гражданската организация са: Ценка Йонкова, Огнян Пешков, Силвия Стойнова, Петинка Михайлова, Николина Николова, Христо Христов, Светла Георгиева, Сюзан Садъкова, Тодор Ганчев и единствена от ГЕРБ – председателят Здравка Лалева. Всички останали днес оголиха зъби на гражданите. Вероятно са мислили, че показват характер. 

автор: Емилия Димитрова   

Мария Недева е предложението за председател на РИК Габрово
Политика
В Севлиево гласуваха 2640 лв. заплата на кмета
Политика
В 68 секции ще се гласува в община Севлиево на евровота
Политика
Онлайн конкурс за доброволци организира бюрото на ЕП в България
Политика
"Наложително" е присъствието на учители на среща с депутат
Политика
Как Цветанов се сдоби с нов луксозен апартамент на преференциална цена
Политика
Бюджет от 30 млн. лв. гласуваха в Севлиево
Политика
Постигнато е съгласие за състава на секционните избирателни комисии
Политика
За гражданите на Севлиево – БЕЗгласно
Политика
БСП организира среща със Сергей Станишев
Политика
Най-странните места, на които ще се гласува на евровота
Политика
Хаос със сметките за вода вече няма, само неудобства
Политика
Боян Ботев в отворено писмо до съветниците: "Страх ли ви е от гражданите?"
Политика
Станишев: социалистите имаме рецепта за възстановявяне на социална Европа
Политика
От 1440 до 2100 лв. са заплатите на зам.-кметовете в Севлиево
Политика
По-високи заплати за кметовете в селата
Политика