За гражданите на Севлиево – БЕЗгласно
снимка: pixabay

Общинският съвет на Севлиево отказа да даде думата на Боян Ботев – председател на неправителствената организация „Граждани за Севлиево“ по време на днешното обсъждане на бюджета за 2019 г. С 19 гласа „против“ съветниците отхвърлиха възможността Ботев да обясни внесените по-рано от него предложения за допълнения и корекции към финансовата рамка на общината. Решение да се елиминират гражданските предложения е било взето и на заседание на бюджетната комисия, обясни председателят й Димитър Димитров /ГЕРБ/, след като по традиция изчете текста, написан от общинската администрация към предложения бюджет.

Какво предложи Ботев?

Четири предложения са входирани от името на сдружение „Граждани за Севлиево“ в администрацията на общинския съвет, обясни председателят на организацията за „Севлиево онлайн“. С едно от тях се иска от януари до края мандата съветниците да не получават заплати „за два-три часа на месец работа“, а спестените средства да се пренасочат за решаване на проблеми в малките населени места и за благородни каузи.

Към това предложение се предлага спортните клубове, които ползват за тренировки общински помещения, да не плащат наем. „Неслучайно кметът на Севлиево в лицето на д-р Иван Иванов бе отличен в конкурса „Кмет на годината“. Номинацията и отличието бяха заради подкрепа на постиженията на спортистите от различни клубове, прославили Севлиево и България на национални, европейски и световни първенства“, пише Ботев.

Към селата на община Севлиево да бъдат насочени

сумата, с която е увеличен бюджета на общинския съвет от малко над 21 хил. лв. за тази година, още 83 хил. лв. повече през 2019 г. за БКС и опазване на околната среда и  170 хил. лв., с които е завишен бюджета за дейности по селско и горско стопанство. Парите да се използват „за подобряване на инфраструктура, належащи ремонти на сгради на кметствата и кметските наместничества, както и читалища, библиотеки и др.“, пише в предложението, което не бе допуснато за обсъждане.

Съветниците, които не игнорираха исканията на „Граждани за Севлиево“, но гласовете им не стигнаха, за да се даде думата на председателя на гражданската организация са: Ценка Йонкова, Огнян Пешков, Силвия Стойнова, Петинка Михайлова, Николина Николова, Христо Христов, Светла Георгиева, Сюзан Садъкова, Тодор Ганчев и единствена от ГЕРБ – председателят Здравка Лалева. Всички останали днес оголиха зъби на гражданите. Вероятно са мислили, че показват характер. 

автор: Емилия Димитрова   

Боян Ботев: „Сгреших. Понасям отговорността за това“
Политика
Само "Граждани за Севлиево" нямат председател на комисия в Общинския съвет
Политика
Постоянните комисии - нагласени и без шанс за промени
Политика
Председателят на Общинския съвет в Дряново е отстранен от длъжност
Политика
Над половин милион лева в пари и имоти декларира общински съветник в Севлиево
Политика
Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник
Политика
ОИК е сезирана за правомощията на Трифон Трифонов като съветник
Политика
Още един общински съветник е в несъвместимост и конфликт
Политика
Още трима общински съветници се заклеха
Политика
Рокада в Общинския съвет, д-р Огнян Пешков излиза
Политика
АБВ внесе сигнал до прокуратурата срещу министър Нено Димов
Политика
Без изненади бе приет бюджет 2020 на Севлиево
Политика
Какво не четем в доклада на КПКОНПИ, пита Кристина Сидорова
Политика
Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"
Политика
С едно извънредно заседание, общинските съветници получиха пълни заплати
Политика
Емилиян Маринов положи клетва като общински съветник
Политика