За гражданите на Севлиево – БЕЗгласно
снимка: pixabay

Общинският съвет на Севлиево отказа да даде думата на Боян Ботев – председател на неправителствената организация „Граждани за Севлиево“ по време на днешното обсъждане на бюджета за 2019 г. С 19 гласа „против“ съветниците отхвърлиха възможността Ботев да обясни внесените по-рано от него предложения за допълнения и корекции към финансовата рамка на общината. Решение да се елиминират гражданските предложения е било взето и на заседание на бюджетната комисия, обясни председателят й Димитър Димитров /ГЕРБ/, след като по традиция изчете текста, написан от общинската администрация към предложения бюджет.

Какво предложи Ботев?

Четири предложения са входирани от името на сдружение „Граждани за Севлиево“ в администрацията на общинския съвет, обясни председателят на организацията за „Севлиево онлайн“. С едно от тях се иска от януари до края мандата съветниците да не получават заплати „за два-три часа на месец работа“, а спестените средства да се пренасочат за решаване на проблеми в малките населени места и за благородни каузи.

Към това предложение се предлага спортните клубове, които ползват за тренировки общински помещения, да не плащат наем. „Неслучайно кметът на Севлиево в лицето на д-р Иван Иванов бе отличен в конкурса „Кмет на годината“. Номинацията и отличието бяха заради подкрепа на постиженията на спортистите от различни клубове, прославили Севлиево и България на национални, европейски и световни първенства“, пише Ботев.

Към селата на община Севлиево да бъдат насочени

сумата, с която е увеличен бюджета на общинския съвет от малко над 21 хил. лв. за тази година, още 83 хил. лв. повече през 2019 г. за БКС и опазване на околната среда и  170 хил. лв., с които е завишен бюджета за дейности по селско и горско стопанство. Парите да се използват „за подобряване на инфраструктура, належащи ремонти на сгради на кметствата и кметските наместничества, както и читалища, библиотеки и др.“, пише в предложението, което не бе допуснато за обсъждане.

Съветниците, които не игнорираха исканията на „Граждани за Севлиево“, но гласовете им не стигнаха, за да се даде думата на председателя на гражданската организация са: Ценка Йонкова, Огнян Пешков, Силвия Стойнова, Петинка Михайлова, Николина Николова, Христо Христов, Светла Георгиева, Сюзан Садъкова, Тодор Ганчев и единствена от ГЕРБ – председателят Здравка Лалева. Всички останали днес оголиха зъби на гражданите. Вероятно са мислили, че показват характер. 

автор: Емилия Димитрова   

Али Алиев от ДПС положи клетва като общински съветник
Политика
Как Цветанов се сдоби с нов луксозен апартамент на преференциална цена
Политика
БСП организира среща със Сергей Станишев
Политика
Към 17.30 ч. избирателната активност в област Габрово е 23.67%
Политика
БОЕЦ: ЦИК няма правомощия да подменя вота на избирателите
Политика
Резултатите след днешния вот, сравнени с тези от 2014 г.
Политика
Постигнато е съгласие за състава на секционните избирателни комисии
Политика
В 68 секции ще се гласува в община Севлиево на евровота
Политика
ГЕРБ води и в Севлиево, но с отлив от гласове
Политика
Пълномощията на кмета на с. Стоките са прекратени по негова молба
Политика
Станишев: социалистите имаме рецепта за възстановявяне на социална Европа
Политика
Велизар Енчев: Ще настоявам за достойни пенсии
Политика
Как ще изглежда ЕП според резултати към 20.30 ч. от 11 държави
Политика
Мария Недева е предложението за председател на РИК Габрово
Политика
Наредби на общинските съвети в област Габрово са протестирани 52 пъти
Политика
Резултатите от вота на 26 май при 100% обработени протоколи от РИК Габрово
Политика