Търсене

За новата учебна година гимназисти ще могат да ползват безплатно дигиталната образователна платформа iZZI

За новата учебна година гимназисти ще могат да ползват безплатно дигиталната образователна платформа iZZI

От предстоящата учебна 2024/2025 година учениците от гимназиален етап, които учат по изданията на „Анубис“, „Булвест 2000“, „Изкуства“ и Klett, ще могат да се възползват от безплатен достъп до електронните ресурси в образователната среда iZZI. Освен достъп до електронните учебници, учениците ще могат да се възползват и от допълнителните интерактивни материали в платформата.

iZZI е модерна и иновативна платформа на издателство „Клет България“, която събира на едно място над 65 000 ресурса. Те са разпределени в над 300 учебника и повече от 30 000 интерактивни задачи, повече от 100 3D и VR панорами, над 4 000 видеоматериала, повече от 11 000 аудиоматериала, различни образователни игри и симулации. Сайтът е разработен, за да предложи на учителите нов подход към преподаването на учебния материал, a учениците от своя страна да имат достъп до следващо поколение образователна среда, в която обучителният процес преминава по занимателен и интерактивен път.

Всеки ученик може да активира безплатния достъп до електронните ресурси като създаде профил „ученик“ при регистрация в www.id.klett.bg. В профила се влиза през платформата bg.izzi.digital, където се въвежда отпечатан в хартиеното издание на съответния учебник код. В учебника са отпечатани три кода за активиране за учениците през трите последователни години на употреба на съответния учебник.

До платформата има осигурен свободен достъп и за всеки учител, избрал да работи с образователните материали на издателство “Клет България”, отново след регистрация в www.id.klett.bg. Този достъп му позволява да направи в профила си класове и групи от ученици, като това дава възможност на преподавателя да следи напредъка им, да им задава упражнения и да споделя с тях определени ресурси, полезна информация, видеа и други материали, по които те да се подготвят и работят самостоятелно. Преподавателите имат достъп до по-голям набор от инструменти. Един от тях е iZZI ТЕСТ - онлайн инструмент за създаване на тестове и работни листове, направен от учители за учители. В него са включени над 300 тестови задачи по различни предмети от 5. до 12. клас.Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.