За първата година...Благодаря!

Днес sevlievo-online.com става на една година. За тази бебешка възраст сайтът се сдоби с 88 395 читатели. Естествено най-голям брой от тях, 75 926 са от България. Но от справките и анализите се вижда, че единствената онлайн медия в Севлиево има 1944 читатели от Германия, 1860 от Обединеното кралство, 1865 ни четат от САЩ, 1111 от Белгия, 816 от Холандия,  713 от Испания, 475 от Гърция, 272-ма от Австрия, 309 от Турция, 300 от Италия, 245 от Франция, 207 от Кипър, 86 от Канада и т.н. Не се наемам да изброя всички държави, където sevlievo-online.com има читатели, защото, дори за моя много приятна изненада, те са много. За мен като издател и редактор на сайта беше изключително любопитно да видя, че sevlievo-online.com има по един читател от Йордания, Малдивите, Андора, Афганистан, Армения, Еквадор, Кот д Ивоар, Френска Гвиана, Хонг Конг и Иран.

На фона на тези цифри, няма да скрия, че съм удовлетворена от създаденото. То обаче нямаше да съществува, ако не бяха шепа хора, които в първите дни от раждането на идеята за сайта декларираха своята подкрепа. Не смятам тук да ги изброя. През изминалите дни опитах да изкажа по свой начин благодарността си към тях и наистина искам най-доброто за всеки от тях.

Искрено благодаря и на всички вас, които четете sevlievo-online.com. Повярвайте, в първите месеци, прекарвах много време да следя кой материал колко пъти е прочетен. С времето се отказах да го правя, защото разбрах, че хората се интересуват от различни неща. Затова поддържам толкова рубрики, опитвайки се да обхвана повече от случващото се в общината. Невинаги успявам. Длъжник съм на някои спортни клубове и творчески състави, но вярвам, че с времето ще компенсирам този недостатък.

Сред материалите, предизвикали най-силен интерес, регистрирали най-много прочитания и споделени най-много чрез Фейсбук страницата  на sevlievo-online.com, са за връчването на наградите на медалистите ни от световното първенство по бойно самбо, което бе този месец в село Сенник, интервюто със сенсей Тихомир Тотев, в което той не крие болката си от случващото се с децата ни и буквално взриви интернет от споделяния и коментари. Не отстъпва по прочитания и информацията за бронзовата скулптура на Мара Белчева и Пенчо Славейков, която тази есен бе монтирана на севлиевския площад. Отделих тези три текста, защото всеки от тях е прочетен през сайта близо 15 000 пъти. А това по един категоричен начин прави sevlievo-online.com водеща медия в общината.

На края ще споделя нещо лично. През последните пет години два пъти оставах без работа. На който се е случвало, знае, че не е лесно. Последният път беше близо месец преди да узрее идеята ми за sevlievo-online.com. Беше ме страх, изпитвах несигурност и не бях убедена, че трябва да тръгна по този път. Направих го, защото получих подкрепата на своя съпруг и най-голям приятел Мариян Данков, който на всичките ми притеснения и резерви казваше: „Ще се справиш. Само имай търпение“. Това с търпението е големия ми недостатък и той знаеше, че ако се проваля, то ще е, защото искам нещата да се случват по-бързо, отколкото обстоятелствата ми позволяват.

Благодаря и на дъщеря ни Мирелла Данкова, която следеше стартирането на сайта отдалеч, а минути след неговото активиране написа: „Успех на Емилия Димитрова, която продължава да ме учи колко е важно да си упорит и да опитваш“.

Повярвайте ми, преливам от благодарност. И искам на всеки от вас, приятели, партньори и читатели да се случи нещо, което да изпълни сърцата ви с толкова голяма благодарност, каквато изпитвам в момента.

И тъй като наближава Рождество, позволете ми да поискам за всеки от вас, които ще прочетете този доста личен текст, много здраве, силен дух, мъдрост и обич. И да знаете, че всичко е възможно, когато човек не губи надежда, отказва се да приеме лошото и има воля. И когато има кой да му каже: „Няма страшно, ще се справиш!“.

Бъдете благословени! Весела Коледа!

Емилия Димитрова-Данкова

Обявиха антинаградите "Големия брат", 2019
Общество
Душево - селото с най-много деца в община Севлиево и без безработица
Общество
Издателят на "Севлиево онлайн" - сред супергероите на "Америка за България"
Общество
Закон регламентира как ще се броят земеделските стопанства
Общество
Татяна Харизанова и изкуство, преливащо от обич
Общество
Радослав Начев от Градница е победител в лотарията на НАП
Общество
Отстраняването на аварията по газопровода продължава
Общество
Село Столът - 9 км махали с разбити пътища, но без кражби
Общество
Авария по захранващия газопровод, улици без газ в Севлиево
Общество
Общината търси изпълнител на ремонтите на 7 улици за 4.2 мн. лв.
Общество
Започва данъчната кампания за местни данъци и такси
Общество
Граждани алармират: Хаос със сметките за вода
Общество
АЕЖ: Президентът да наложи вето върху Закона за личните данни
Общество
Севлиево получава още 1.2 млн. лв. за енергийна ефективност
Общество
Шилоопашата патица и воден кос за първи път на яз. "Ал. Стамболийски"
Общество
Прокуратурата внесе обвинение срещу шофьор на севлиевска фирма
Общество