За първата година...Благодаря!

Днес sevlievo-online.com става на една година. За тази бебешка възраст сайтът се сдоби с 88 395 читатели. Естествено най-голям брой от тях, 75 926 са от България. Но от справките и анализите се вижда, че единствената онлайн медия в Севлиево има 1944 читатели от Германия, 1860 от Обединеното кралство, 1865 ни четат от САЩ, 1111 от Белгия, 816 от Холандия,  713 от Испания, 475 от Гърция, 272-ма от Австрия, 309 от Турция, 300 от Италия, 245 от Франция, 207 от Кипър, 86 от Канада и т.н. Не се наемам да изброя всички държави, където sevlievo-online.com има читатели, защото, дори за моя много приятна изненада, те са много. За мен като издател и редактор на сайта беше изключително любопитно да видя, че sevlievo-online.com има по един читател от Йордания, Малдивите, Андора, Афганистан, Армения, Еквадор, Кот д Ивоар, Френска Гвиана, Хонг Конг и Иран.

На фона на тези цифри, няма да скрия, че съм удовлетворена от създаденото. То обаче нямаше да съществува, ако не бяха шепа хора, които в първите дни от раждането на идеята за сайта декларираха своята подкрепа. Не смятам тук да ги изброя. През изминалите дни опитах да изкажа по свой начин благодарността си към тях и наистина искам най-доброто за всеки от тях.

Искрено благодаря и на всички вас, които четете sevlievo-online.com. Повярвайте, в първите месеци, прекарвах много време да следя кой материал колко пъти е прочетен. С времето се отказах да го правя, защото разбрах, че хората се интересуват от различни неща. Затова поддържам толкова рубрики, опитвайки се да обхвана повече от случващото се в общината. Невинаги успявам. Длъжник съм на някои спортни клубове и творчески състави, но вярвам, че с времето ще компенсирам този недостатък.

Сред материалите, предизвикали най-силен интерес, регистрирали най-много прочитания и споделени най-много чрез Фейсбук страницата  на sevlievo-online.com, са за връчването на наградите на медалистите ни от световното първенство по бойно самбо, което бе този месец в село Сенник, интервюто със сенсей Тихомир Тотев, в което той не крие болката си от случващото се с децата ни и буквално взриви интернет от споделяния и коментари. Не отстъпва по прочитания и информацията за бронзовата скулптура на Мара Белчева и Пенчо Славейков, която тази есен бе монтирана на севлиевския площад. Отделих тези три текста, защото всеки от тях е прочетен през сайта близо 15 000 пъти. А това по един категоричен начин прави sevlievo-online.com водеща медия в общината.

На края ще споделя нещо лично. През последните пет години два пъти оставах без работа. На който се е случвало, знае, че не е лесно. Последният път беше близо месец преди да узрее идеята ми за sevlievo-online.com. Беше ме страх, изпитвах несигурност и не бях убедена, че трябва да тръгна по този път. Направих го, защото получих подкрепата на своя съпруг и най-голям приятел Мариян Данков, който на всичките ми притеснения и резерви казваше: „Ще се справиш. Само имай търпение“. Това с търпението е големия ми недостатък и той знаеше, че ако се проваля, то ще е, защото искам нещата да се случват по-бързо, отколкото обстоятелствата ми позволяват.

Благодаря и на дъщеря ни Мирелла Данкова, която следеше стартирането на сайта отдалеч, а минути след неговото активиране написа: „Успех на Емилия Димитрова, която продължава да ме учи колко е важно да си упорит и да опитваш“.

Повярвайте ми, преливам от благодарност. И искам на всеки от вас, приятели, партньори и читатели да се случи нещо, което да изпълни сърцата ви с толкова голяма благодарност, каквато изпитвам в момента.

И тъй като наближава Рождество, позволете ми да поискам за всеки от вас, които ще прочетете този доста личен текст, много здраве, силен дух, мъдрост и обич. И да знаете, че всичко е възможно, когато човек не губи надежда, отказва се да приеме лошото и има воля. И когато има кой да му каже: „Няма страшно, ще се справиш!“.

Бъдете благословени! Весела Коледа!

Емилия Димитрова-Данкова

Жертвите на вчерашната катастрофа край с. Добромирка вече са две
Общество
На опашка за подписка срещу безводието се редят в севлиевски села
Общество
България отбелязва 112 години от обявяване на независимост
Общество
Как за 20 години се научихме да не вярваме на обещания за водата
Общество
Гражданите на Севлиево се оказаха с преференции, заради по-нисък от бизнеса данък
Общество
За 30 г. 69 500 лв. са загубите на габровец, получавал заплата в плик
Общество
Община Севлиево е санкционирана с 45 хил. лв. по проект с еврофинансиране
Общество
Боровете на Крушевския баир масово съхнат заради гъбни вредители
Общество
Тежка катастрофа с жертва затвори за часове пътя Севлиево - В.Търново
Общество
За два петъка връщат пазара на старото му място
Общество
Ще има Празници на Севлиево, реши Общинският кризисен щаб
Общество
Десет дни през септември в Севлиево не е имало вода през деня
Общество
Само от водоноски ще получават вода в шест села от днес
Общество
14 септември - Празник на българските пожарникари
Общество
Община Севлиево изпадна в противоречия за съдбата на един отрязан орех
Общество
"Граждани на Севлиево" потърсиха подкрепа от президента за водната криза
Общество