За първата година...Благодаря!

Днес sevlievo-online.com става на една година. За тази бебешка възраст сайтът се сдоби с 88 395 читатели. Естествено най-голям брой от тях, 75 926 са от България. Но от справките и анализите се вижда, че единствената онлайн медия в Севлиево има 1944 читатели от Германия, 1860 от Обединеното кралство, 1865 ни четат от САЩ, 1111 от Белгия, 816 от Холандия,  713 от Испания, 475 от Гърция, 272-ма от Австрия, 309 от Турция, 300 от Италия, 245 от Франция, 207 от Кипър, 86 от Канада и т.н. Не се наемам да изброя всички държави, където sevlievo-online.com има читатели, защото, дори за моя много приятна изненада, те са много. За мен като издател и редактор на сайта беше изключително любопитно да видя, че sevlievo-online.com има по един читател от Йордания, Малдивите, Андора, Афганистан, Армения, Еквадор, Кот д Ивоар, Френска Гвиана, Хонг Конг и Иран.

На фона на тези цифри, няма да скрия, че съм удовлетворена от създаденото. То обаче нямаше да съществува, ако не бяха шепа хора, които в първите дни от раждането на идеята за сайта декларираха своята подкрепа. Не смятам тук да ги изброя. През изминалите дни опитах да изкажа по свой начин благодарността си към тях и наистина искам най-доброто за всеки от тях.

Искрено благодаря и на всички вас, които четете sevlievo-online.com. Повярвайте, в първите месеци, прекарвах много време да следя кой материал колко пъти е прочетен. С времето се отказах да го правя, защото разбрах, че хората се интересуват от различни неща. Затова поддържам толкова рубрики, опитвайки се да обхвана повече от случващото се в общината. Невинаги успявам. Длъжник съм на някои спортни клубове и творчески състави, но вярвам, че с времето ще компенсирам този недостатък.

Сред материалите, предизвикали най-силен интерес, регистрирали най-много прочитания и споделени най-много чрез Фейсбук страницата  на sevlievo-online.com, са за връчването на наградите на медалистите ни от световното първенство по бойно самбо, което бе този месец в село Сенник, интервюто със сенсей Тихомир Тотев, в което той не крие болката си от случващото се с децата ни и буквално взриви интернет от споделяния и коментари. Не отстъпва по прочитания и информацията за бронзовата скулптура на Мара Белчева и Пенчо Славейков, която тази есен бе монтирана на севлиевския площад. Отделих тези три текста, защото всеки от тях е прочетен през сайта близо 15 000 пъти. А това по един категоричен начин прави sevlievo-online.com водеща медия в общината.

На края ще споделя нещо лично. През последните пет години два пъти оставах без работа. На който се е случвало, знае, че не е лесно. Последният път беше близо месец преди да узрее идеята ми за sevlievo-online.com. Беше ме страх, изпитвах несигурност и не бях убедена, че трябва да тръгна по този път. Направих го, защото получих подкрепата на своя съпруг и най-голям приятел Мариян Данков, който на всичките ми притеснения и резерви казваше: „Ще се справиш. Само имай търпение“. Това с търпението е големия ми недостатък и той знаеше, че ако се проваля, то ще е, защото искам нещата да се случват по-бързо, отколкото обстоятелствата ми позволяват.

Благодаря и на дъщеря ни Мирелла Данкова, която следеше стартирането на сайта отдалеч, а минути след неговото активиране написа: „Успех на Емилия Димитрова, която продължава да ме учи колко е важно да си упорит и да опитваш“.

Повярвайте ми, преливам от благодарност. И искам на всеки от вас, приятели, партньори и читатели да се случи нещо, което да изпълни сърцата ви с толкова голяма благодарност, каквато изпитвам в момента.

И тъй като наближава Рождество, позволете ми да поискам за всеки от вас, които ще прочетете този доста личен текст, много здраве, силен дух, мъдрост и обич. И да знаете, че всичко е възможно, когато човек не губи надежда, отказва се да приеме лошото и има воля. И когато има кой да му каже: „Няма страшно, ще се справиш!“.

Бъдете благословени! Весела Коледа!

Емилия Димитрова-Данкова

Водата в селата Агатово и Градище е с отклонения от нормите
Общество
Проверяват лекари и болници по искане на прокуратурата
Общество
Доверието в медиите е ниско – 40% от българите вярват на новините
Общество
Откази на информация от Община Севлиево се цитират в доклад
Общество
Мощите на свети Ефрем Нови Чудотворец идват в Севлиево
Общество
Кръговото кръстовище на изхода за Габрово няма да се коригира
Общество
Санкции срещу Община Смолян провокираха среща на журналисти със съветници
Общество
Как председателят на ОбС в Дряново ще получи 300 хил. лв. за частния си бизнес
Общество
Победител без подгласници – историята на Вероника Христова
Общество
Студенти садят цветя в дупки по пътищата
Общество
66 л/кв. м е дъждът за последното денонощие в Севлиево
Общество
Внимавайте, когато се доближавате до ел. съоръжения при летните бури
Общество
Героите намират време да помагат на другите
Общество
Жандармерия влезе в офиса на „Кабел Сат-Запад“ в Благоевград
Общество
За 20 минути на 6 юни т.г. в Севлиево са паднали 37 л/кв. м дъжд
Общество
С „бланкетни формулировки“ е избран изпълнител на обществена поръчка
Общество