Търсене

За пета година Библиотеката обявява литературен конкурс за ученици

За пета година Библиотеката обявява литературен конкурс за учени

Снимка на BlueMoonPrint от Pixabay

За пета поредна година Градска Библиотека Севлиево обявява литературен конкурс за деца и младежи. Тази година той е посветен  на  24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В конкурса могат да вземат участие всички, които не се страхуват да споделят своите мисли с белия лист и попадат в следните възрастови групи: 1-7 клас; 8-12 клас.

Темите, по които може да разсъждават младите творци са следните:

„ВЪЛШЕБСТВОТО НА ДУМИТЕ”  -  за участници от 1-ви до 7-ми клас

„ДУМИТЕ КАТО НАЧАЛО, НАСТОЯЩЕ И ВЕЧНОСТ” – за участници от 8-ми до 12-ти клас.

Изисквания към творбите:

  • Всеки желаещ има право да участва само с една творба в избрания от него жанр – поезия или проза ( приказка, разказ или есе)
  • До 2 страници, формат А4, шрифт Times New Roman, 12 pt.
  •  Да съдържат трите имена на автора, години, адрес, училище, телефон за връзка и e-mail.

Краен срок за предаване:  9.05.2021 г. на е-mail biblioteka_sevlievo@abv.bg

Обявяване на отличените творби: 21.05. 2021 г.

Творбите ще бъдат оценявани от жури в състав:

Маргарита Петковa - автор на 18 поетични книги, за които през годините е удостоявана с престижни национални и международни награди. Освен поет, тя е публицист и преводач, колумнист в печатни и електронни медии. Член на Съюза на българските писатели и председател на департамент "Поезия" в Асоциацията на софийските писатели.

Симеон Аспарухов - автор на три поетични книги. Съсобственик и управител в издателство “Библиотека България”. Работи като редактор, пише ревюта, поддържа рубрики в литературни платформи. Член на съюза на българските писатели и Асоциацията на младите български писатели, кореспондент в “Културни новини”.           

Мария Тотевска-Иванова - библиотекар в Градска библиотека Севлиево, поетеса и член на литературен кабинет „Пеньо Пенев” към читалище „Развитие 1870” .

Наградният фонд е грамота и предметна награда от Градска библиотека – Севлиево и подарък от издателство „Библиотека България“.

Изображение - 9092

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!