„За по-добро здравеопазване“ инвестира „Идеал Стандарт-Видима“ през 2021 година
Ярослав Дончев (в дясно) представя апаратурата, която "Идеал Стандарт-Видима" дари на областната МБАЛ, снимка: архив

В началото на 2021 година, „Идеал Стандарт – Видима“ съвместно с ключовите здравни заведения в региона изготви инвестиционен план за сферата на здравеопазването. Днес, от компанията с гордост отчитат резултатите - реализираните дарения по програмата „За по-добро здравеопазване“ през 2021 г. възлизат на над 300 000 лв.

„Като продължение на дългосрочната ни мисия за по-добро здравеопазване в региона, направихме поредица от дарителски инициативи през 2021 година. Насочихме се върху няколко ключови дарения в болниците в Габрово, в Севлиево и в Медицински център 1, които оказват съществено влияние върху качеството на медицинското обслужване“, сподели Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ и допълни: „Даренията в здравеопазването са инвестиция в бъдещето.“

През 2021 година „Идеал Стандарт – Видима“ направи едно от най-значимите дарения на областната болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Сега специалистите в отделенията по „Ортопедия и травматология“ и „Вътрешно отделение“ вече работят със съвременна апаратура - акумулаторна електрическа машина за рязане, пробиване и римиране с всички необходими приставки и мегапикселов хай дефинишън видеоколоноскоп.

Ново оборудване и медицинска апаратура получиха медиците от Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в гр. Габрово. За подобряване на диагностиката и лечението на пациенти с усложнена коронавирусна инфекция бяха закупени ЕКГ апарат, стойки за банки, кислородни концентратори, венескоп, малка кислородна бутилка, лабораторен апарат за изследване на Д-димер.

В болницата в Севлиево МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ бяха реализирани няколко проекта, които допринесоха за подобряване на средата за лекари и пациенти. През 2021 г. операционната зала в Акушер-гинекологичното отделение беше основно ремонтирана и преоборудвана. Цялостната реновация е продължение на дългогодишната грижа на компанията за отделението, в което медиците дават началото на живота. Благодарение на „Идеал Стандарт – Видима“ в „Хирургия“ вече е изградена вентилационна система за 10 стаи; за „Терапевтично отделение“ е закупен модерен ехокардиограф; за „Инфекциозно отделение“ - 10 нови легла.

Модерен ехограф заработи в „Медицински център-1“ в гр. Севлиево и с новия апарат диагностиката на различните видове заболявания е много по-навременна.

„Инвестицията в модерна апаратура допринася за по-добро диагностициране и лечение на пациентите и създава подходящи условия за работа на лекарите, както и за привличането на млади специалисти“, каза Ярослав Дончев и добави: „И през следващата година компанията ще продължи да инвестира в по-добро здравеопазване в Област Габрово“.

 

 

 

Данъчните започват масови проверки за ДДС на вносни стоки
Бизнес
До март продължават компенсациите на индустрията заради цените на тока
Бизнес
„За по-добро здравеопазване“ инвестира „Идеал Стандарт-Видима“ през 2021 година
Бизнес
Мащабна трансформация и хитови продукти в завода за санитарна керамика на „Идеал Стандарт-Видима“
Бизнес
Електроразпределителните дружества искат компенсации за загубите, които понасят
Бизнес
Стартира 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021
Бизнес
В СЦДП демонстрираха иновативна система за цифрово измерване на дървесина
Бизнес
Днес в Севлиево отвори врати гастроном от веригата руски магазини "Березка"
Бизнес
Четири габровски дружества са заявили готовност за договор със студенти
Бизнес
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването, напомнят от НАП
Бизнес
До края на декември земеделците избират как да облагат доходите си за 5 години напред
Бизнес
Лидл България подкрепя ИМКА в Габрово по програма "Ти и Lidl за по-добър живот“
Бизнес
Бизнес въпреки пандемията - милиони евро инвестиции и твърда лидерска позиция
Бизнес
Идеал Стандарт задава ново ниво на хигиена с решения за обществените санитарни помещения
Бизнес
Габрово е осма сред областите у нас по средна заплата
Бизнес
В Севлиево дойде наградата на МТСП за социално отговорен мениджмънт
Бизнес