Търсене

„За по-добро здравеопазване“ инвестира „Идеал Стандарт-Видима“ през 2021 година

„За по-добро здравеопазване“ инвестира „Идеал Стандарт-Видима“ п

Ярослав Дончев (в дясно) представя апаратурата, която "Идеал Стандарт-Видима" дари на областната МБАЛ, снимка: архив

В началото на 2021 година, „Идеал Стандарт – Видима“ съвместно с ключовите здравни заведения в региона изготви инвестиционен план за сферата на здравеопазването. Днес, от компанията с гордост отчитат резултатите - реализираните дарения по програмата „За по-добро здравеопазване“ през 2021 г. възлизат на над 300 000 лв.

„Като продължение на дългосрочната ни мисия за по-добро здравеопазване в региона, направихме поредица от дарителски инициативи през 2021 година. Насочихме се върху няколко ключови дарения в болниците в Габрово, в Севлиево и в Медицински център 1, които оказват съществено влияние върху качеството на медицинското обслужване“, сподели Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ и допълни: „Даренията в здравеопазването са инвестиция в бъдещето.“

През 2021 година „Идеал Стандарт – Видима“ направи едно от най-значимите дарения на областната болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Сега специалистите в отделенията по „Ортопедия и травматология“ и „Вътрешно отделение“ вече работят със съвременна апаратура - акумулаторна електрическа машина за рязане, пробиване и римиране с всички необходими приставки и мегапикселов хай дефинишън видеоколоноскоп.

Ново оборудване и медицинска апаратура получиха медиците от Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в гр. Габрово. За подобряване на диагностиката и лечението на пациенти с усложнена коронавирусна инфекция бяха закупени ЕКГ апарат, стойки за банки, кислородни концентратори, венескоп, малка кислородна бутилка, лабораторен апарат за изследване на Д-димер.

В болницата в Севлиево МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ бяха реализирани няколко проекта, които допринесоха за подобряване на средата за лекари и пациенти. През 2021 г. операционната зала в Акушер-гинекологичното отделение беше основно ремонтирана и преоборудвана. Цялостната реновация е продължение на дългогодишната грижа на компанията за отделението, в което медиците дават началото на живота. Благодарение на „Идеал Стандарт – Видима“ в „Хирургия“ вече е изградена вентилационна система за 10 стаи; за „Терапевтично отделение“ е закупен модерен ехокардиограф; за „Инфекциозно отделение“ - 10 нови легла.

Модерен ехограф заработи в „Медицински център-1“ в гр. Севлиево и с новия апарат диагностиката на различните видове заболявания е много по-навременна.

„Инвестицията в модерна апаратура допринася за по-добро диагностициране и лечение на пациентите и създава подходящи условия за работа на лекарите, както и за привличането на млади специалисти“, каза Ярослав Дончев и добави: „И през следващата година компанията ще продължи да инвестира в по-добро здравеопазване в Област Габрово“.

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!