Търсене

За саботаж на световното по мотокрос намекна Румен Петков

За саботаж на световното по мотокрос намекна Румен Петков

Официалната трибуна на полигон "Горна Росица", снимка: Община Севлиево

За саботаж на световното първенство по мотокрос, което се провежда вчера и днес на писта "Горна Росица" край Севлиево намекна днес по обед в ефира на националната телевизия председателят на организационния комитет за първенството Румен Петков. Тази сутрин на полигона напълно е спряла водата, а от снощи налягането е било много слабо. Според Петков намесата на премиера Борисов е била решаваща за справяне със ситуацията. 

От ВиК "Бяла" в Севлиево потвърдиха за проблема, причината за който е била установена рано тази сутрин. Някой, неизвестен засега, е завъртял спирателния кран към трасето. Кранът се намира над пистата, в горичката. Мястото е изолирано и не се наблюдава с видеокамери. А когато тази сутрин министър- председателят е разговарял с кмета на Севлиево, причината за липсата на вода е била установена и водата пусната. 

Според източник на "Севлиево онлайн" кметът на Севлиево е уведомил полицията за посегателството, до този момент няма информация дали е образувано досъдебно производство по случая.  

За да наблюдава кръга от световния шампионат, чийто домакит тази седмица бе България, в Севлиево пристигна президентът на ФИМ Европа д-р Волфганг Сръб, който благодари на Българската федерация по мотоциклетизъм и на българското правителство, което направи възможно провеждането на състезанието тази година, на домакините от Община Севлиево и на мото феновете.

Повече от 25 хил. зрители наблюдаваха спортната битка между най-добрите мотоциклетисти в света. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!