За виното, любовта и още нещо в галерия „Асен и Илия Пейкови“

По повод деня на любовта и празника на виното, събрани в датата 14 февруари, градската художествена галерия ,,Асен и Илия Пейкови’’ организира изложбата под надслов ,,За любовта, виното и още нещо..’’. В нея са представени 16 автори, всичките мъже, които творят в сферата на живописта, пластичните изкуства и фотографията.

Изложбата бе отворена за художници от цялата страна като голям интерес имаше от страна на оряховската група творци, начело с куратора и собственик на галерия ,,Савчеви’’ Найчо Савчев. Участие в нея взе и Краси Митов, един от скулпторите в международният симпозиум по скулптура, организиран от ГХГ,,Асен и Илия Пейкови ‘’ през 2017г.

Васко Василев и Христина Георгиева

Силно участие в изложбата за 14 февруари тази година има и от Троян - Милко Дачев и Илия Ганчев, от София в лицето на Иван Додов и Димитър Евстатиев от Ботевград. Не на последно място големи благодарности от екипа на галерията изказаха на севлиевските художници Васко Василев, Дамян Петров, Стойо Цонев, Диди Баев, Роман Грицков, Иван Иванов, Ботьо Краев, Тодор Тодоров и Харалан Георгиев.

Да се пише за виното и любовта е по-трудно, отколкото да ги нарисуваш или изваяш. Това си мисля, подхождайки към текста, който да отрази изложбата. За виното е по-лесно – то е омая, искреност, вътрешен огън, наслада. Любовта обаче е различна за всеки. И всеки подхожда към нея по свой начин, особено творците. А  когато са мъже, неминуемо е в платната, които показват да има женски тела, красиви и усмихнати жени, вгъбени жени. Изобщо жената в очите на твореца мъж е интересна. Затова интересна е и изложбата на галерия „Асен и Илия Пейкови“. И някак интересно се допълва от откритата предишния ден в съседна зала на галерията изложба на гоблени, избродирани от ръцете на жени.

Борислав Костов представя "Пепел от пеперуди"
Култура
В картички "разказват" за България чужденци, живеещи тук
Култура
Първа награда за Гала Ботева от "Нека да е лято"
Култура
"София Филм Фест" идва в Севлиево за четири дни, с пет прожекции
Култура
Отличия за Иоан Данаилов и Васко Василев от тамплиерите
Култура
Изложба от пленер "Севлиево 2018" - тази вечер в ГХГ
Култура
Юбилейна изложба "10 години галерия "Асен и Илия Пейкови"
Култура
Ивинела Самуилова у дома: искрена, вълнуваща, мъдра
Култура
И певците от "Upstream Voices” излязоха във ваканция
Култура
Библиотека на площада - от 3 юли т. г. всеки вторник до края на август
Култура
Галерия "Асен и Илия Пейкови" отбеляза 10 години съществуване
Култура
Да забравим за логиката - на 24 юли, с Николай Панайотов
Култура
Изложба от пленера "Сенник 2018" откри градската галерия
Култура
Променя се мястото на събора "Бабан 2018"
Култура
Евгени Недев и една разходка в "Париж нощем"
Култура
Деца се ангажираха с каузата да се движим безопасно
Култура