Търсене

Зачестилите имейли от името на „Национална полиция – ГДНП“ са фалшиви и крият риск за електронните устройства

Големите ученици от габровска област засега няма да се връщат в

Министерството на вътрешните работи предупреждава за зачестили фалшиви имейли от името на „Национална полиция – ГДНП“. В имейлите получателят се приканва да свали прикачен файл, който е „известие за полицейска призовка“.

В конкретния случай се касае за т.нар. „фишинг“ съобщения, илюстрирани с логото на орган на МВР, информират от полицията. 

Във връзка със зачестили през последните дни оплаквания от граждани, получили по електронните си пощи писма със заплашителни предупреждения за наказателно преследване, илюстрирани при отваряне с логото на дирекция от МВР, от полицията уточняват, че става въпрос за фишинг и напомнят, че мейлите на вътрешното ведомство и на останалите институции в страната ни задължително съдържат разширението ".bg".

При получаване на подобен тип електронни писма следва да се избягва отварянето им, защото това може да крие риск за електронното устройство на получателя. Съобщението е изпращано като прикачен файл, който след сваляне на компютър, го заразява с вируси, които получават достъп до запаметени пароли на потребителя.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!