Търсене

Задържаха мъж с 5 кг хероин и 1 кг кокаин на Гиргините край Габрово

Задържаха мъж с 5 кг хероин и 1 кг кокаин на Гиргините край Габр

Жител на габровското село Гергини, на 63 г., е бил задържан пред дома, а в автомобила му е намерен пакет с около килограм кокаин, в двора на имота му закопани осемнайсет пресовки, реагирали на хероин, с тегло около 4,7 кг. В къщата на мъжа униформените са открили незаконно притежавани ловна пушка и 100 патрона. 

На 19 август т.г. на адрес в квартал “Столипиново” в Пловдив служители на отдел “Криминална полиция” и сектор “Специализирани полицейски сили” при ОДМВР-Пловдив задържат в момент на наркосделка 48-годишен турски гражданин и две жени, на 24 и 37 години. При процесуално-следствените действия тогава са иззети общо 257,6 грама хероин, над 0,4 грама кокаин, електронна везна и мобилни телефони.

Изображение - 2867 В хода на образуваното досъдебно производство тримата са задържани за срок до 72 часа с постановление на окръжен прокурор и привлечени като обвиняеми за наркоразпространение. При продължилите по случая оперативни действия и анализ на събраната информация криминалистите установяват, че 48-годишният чужденец е придобил наркотичните вещества от 63-годишен жител на габровското село Гергини. След съгласуване с прокуратурата, данните за него са  подадени в ОДМВР – Габрово, откъдето незабавно сформиран екип се насочва към населеното място. В рамките на минути служителите локализират къщата на мъжа и го залавят  пред нея при потеглянето му с лек автомобил “Мерцедес”, в който е открит пакета с кокаин. Малко по-късно са намерени и закопаните пакети с хероин. 

По-късно задържаният признал пред разследващите, че се е подготвял да се освободи от всички намерени веществени доказателства.

Изображение - 2868 Според справка в регистрите на МВР 63-годишиният мъж няма криминалистически регистрации в България, по данни на разследващите той е изтърпял ефективна присъда лишаване от свобода в Турция, след като през 2014 г. местните власти го заловили на граничен пункт с килограм хероин. Към момента той е задържан с постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив и предстои в понеделник да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража”. За извършеното престъпление в случая законът предвижда наказание от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 до 100 хиляди лева. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.