Търсене

Задържан е телефонен измамник, действал в Севлиево

Задържан е телефонен измамник, действал в Севлиево

Мъж от Русе, на 63 г., е извършител на три телефонни измами, всичките осъществени на територията на Севлиево, информират от полицията. Той е привлечен като обвиняем и му е взета мярка задържане под стража за 72 ч. Разследването по случаите, за които има достатъчно данни, че задържаният е участвал,  продължава под надзора на прокуратурата. Част от парите, придобити в резултат на извършените от задържания престъпления са намерени и иззети по надлежен ред.

На 26 юли, между 12:00 до 13:00 ч. жената на 88 г. от Севлиево получила обаждане по телефон от представил се за полецийски служител. Отсреща й казали, че дъщеря ѝ се намира в болнично заведение след претърпян инцидент, и за лечението са необходими 30 000 лв. По време на разговора жената била инструктирана да пусне през терасата на жилището си исканата сума. В уговореното време тя хвърлила на явилият се непознат мъж голяма част от парите.

При проведени оперативно - издирвателни мероприятия по разследването на измамата, криминалисти от Севлиево, съвместно със служители от ОДМВР – Велико Търново стигнали до 63-годишен жител на Русе. От извършените процесуално-следствени действия е станало известно, че мъжът е съпричастен към извършването на още две измами в периода 17-24 юли т.г., реализирани на територията, обслужвана от РУ-Севлиево. И трите престъпления са осъществени по идентичен начин. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.