Търсене

Задържаният за подкуп горски служител е освободен срещу гаранция

Задържаният за подкуп горски служител е освободен срещу гаранция

Окръжният съд в Габрово е определил мярка за неотклонение "парична гаранция" на задържания за подкуп служител на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново, за когото са налице доказателства, че е вземал подкуп от дърводобивни фирми, работещи на територията на общините Дряново и Трявна. Гаранцията, определена от съда, е 1000 лв., но прокуратурата ще обжалва в законоустановения срок, съобщават оттам. 

На 17 октомври т.г. при специализирана полицейска операция служители на Областна дирекция на МВР – Габрово са претърсили жилището на 43-годишен габровец, работил като горски инспектор. Разследващите са намерили и иззели веществени доказателства и пари, уличаващи служителя в приемане на пари, за да не извършва действия по служба, т.е. да не съставя актове на нарушителите.

От проведените под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово процесуално-следствени действия по разследването до момента е установено, че длъжностното лице е искал и приемал пари от представители на търговски дружества, занимаващи се с дърводобив на територията на общините Дряново и Трявна в периода от началото на 2016 до 17 октомври 2019 г., за което спрямо него е наложена полицейска мярка „задържане за срок до 24 часа“.

След повдигнато обвинение, с постановление на Окръжна прокуратура  – Габрово, на горският инспектор е наложена мярка „задържане до 72 часа“ по реда на НПК, след което съдът определи парична гаранция. 

За деянието на инспектора законът предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода и глоба до пет хиляди лева. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!