Търсене
На 12 февруари в 17:30 ч. в шоурума на „Идеал Стандарт-Видима“

Захари Карабашлиев ще представи в Севлиево романът си "Рана"

Севлиево онлайн
Захари Карабашлиев ще представи в Севлиево романът си

На 12 февруари в 17:30 ч. в шоурума на „Идеал Стандарт-Видима“, (бившия РУМ) Захари Карабашлиев ще се се срещне с читателите си от Севлиево и ще представи най-новия си роман „Рана“, издаден от издателство „Сиела“.

Модератор на срещата ще е Даниела Йорданова, преподавател по български език и литература в СУ „Васил Левски“.

Ще се пренесем в света на този достоен в своята смиреност и дълбоко хуманен в своята категоричност роман за паметта и забравената история на България от началото на XX век, се казва в анонска за срещата от книжарница "М-Прес", по чиято покана идва Карабашлиев. Книжарницата е и организатор на срещата с читателите. 

"Рана" се появява почти седем години след „Хавра“, обявен за роман на годината от Националния дарителски фонд "13 века България“ 2017 г.". В последния си роман авторът отново свързва родното „сега” с преди”, което обрисува портрета на българските съзнание, ум и сърце.

„Рана“ е разтърсваща хроника на забравената история на България от началото на XX век, но и неочакван и красив разказ за смелостта, състраданието и любовта, които спасяват човешката душа и в най-мрачните мигове.

Затрогващ и хуманен, “Рана” e отзвук от жестоките болки на една окрилена от идеализъм, но разкъсвана от безпощадни конфликти България, в която лични и национални рани са все още незараснали.

Захари Карабашлиев разгръща някои от най-непознатите страници на българската история, за да ни увлече в зареден с напрежение, но и лиричен разказ за героизъм, нежност и надежда.

През последните години Захари Карабашлиев се утвърди като един от най-популярните, харесвани и купувани съвременни автори. Неговите книги редовно оглавяват класациите за най-търсени заглавия и могат да бъдат определени като бестселъри.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!