Заигравката на „Бяла“ с търпението ни изпушва

На 16 декември от ВиК „Бяла“ обявиха поредния нов режим. Съгласно него в града вода ще се подава сутрин от 6.00 до 9.00 часа и вечер от 17.00 до 23.00 часа. Само ден по-късно, на 17 декември вечерта, от фирмата публикуваха обява, че от 18 декември вода сутрин няма да има. Това не е първият случай, когато от севлиевското ВиК се заиграват със севлиевци на „тука има – тука няма“. За липса на уважение към хората приемам зависимостта, в която от водоснабдителното дружество ни поставят, променяйки режима съобразно всеки литър вода, който постъпва във водохващанията в Балкана. И съм убедена, че във фирмата имат спешна нужда да поработят върху политиката си относно публичността. Първо, защото са общинско дружество, а като такова им е вменена и социална ангажираност. Дано си дават сметка за тази страна на монетата. Защото всички ние, които живеем в община Севлиево, сме техни клиенти по принуда. А в бизнеса с услуги клиентът е цар. Неговата воля изкарва парите на този, който предоставя услугата. В „Бяла“ имат много да учат в тази посока.

Второ – липсата на вода в Севлиево вече е със застрашителни размери, а режимът посред зима е тежко наказание спрямо всички ни. Няма да подлагам на съмнение наличието на вода в Балкана. Но как пък да не е странно, че сме познали и по-големи студове, а вода имахме. Ако бъркам, от „Бяла“ обяснете. Всъщност инж. Даскалов, с когото имам добра професионална комуникация, ме изненадва с нежеланието си да говори. Време е да застане пред хората и им обясни – първо, второ, трето...причина, следствие, възможности, очаквани резултати. Но не във времето. Стига сте ни баламосвали с дългосрочни и краткосрочни програми, които в най-добрия случай тръгват от 2020 година. Искам да знам какво се случва днес и какво ще се случи утре. Защото както сте я подкарали, ние вода скоро няма да видим. Държавата се люлее от политически хватки, а бъдещето на нашето ВиК е толкова несигурно, колкото това дали в понеделник ще ни пуснат водата или ще обявят поредния си режим.

С разбиране към тежката ситуация с недостига на вода, наистина недоумявам защо във ВиК Севлиево не намират начин да ни кажат навреме дали на другия ден ще имаме вода. А това, уважаеми ръководители на „Бяла“ ЕООД е непрофесионално и унизително. Време е да поемете отговорността си пред севлиевци! И не с публикуване заповедите на управителя в Интернет и нескопосани съобщения в секция „Новини“ на сайта ви. Налага ви се да ни погледнете в очите и кажете какво ни очаква по темата с водата. Защото заигравката ви с търпението ни изпушва.  

 

Заигравката на „Бяла“ с търпението ни изпушва
Коментари
Очаква се икономически подем
Коментари
Ясни са играчите в основните отбори за мача на 26 март
Коментари
Не сме свободни. Ние приехме модела
Коментари
Един ден не стига на общинския PR да отговори на един въпрос
Коментари
Да разобличава всичко, което се крие в тъмата...
Коментари
Да се знае кой управлява, гражданите – вън!
Коментари
След пътуването до Франция: изразено намерение за взаимопомощ
Коментари
1-ви март - Ден на самодееца. Или кой уби театъра?
Коментари
Колко публично е публичното обсъждане на бюджета
Коментари
ВиК Севлиево няма, но ВиК-то има "връзки с обществеността"
Коментари
Знаят ли в Община Севлиево кога е родена Мара Белчева?
Коментари
Гневът – последната спирка след безсилието, или защо изригна Габрово
Коментари
Какво свършиха управляващите в Ница? - Само те знаят
Коментари
Защо в Габрово публикуват проекта си за бюджет, а в Севлиево не?
Коментари
Много е важно да сме отговорни, дисциплинирани и разумни
Коментари