Търсене

Записват за участие в изкачването стъпалата към вр. Шипка

Записват за участие в изкачването стъпалата към вр. Шипка

Деца от цялата страна участват в надпреварата, снимка: Областна администрация Габрово, архив

Замислял ли си се какво можеш да направиш за 281 секунди? Нужни са ти точно толкова, за да изкачиш всичките 890 стъпала до паметника на вр. Шипка. Всъщност това е рекорда на един от участниците в изминалите издания на състезанието.

Не е изключено тази година резултатът да бъде подобрен. Вече тече срокът, в който може да се подаде заявка за участие. Заявка може да се подаде във всяко Регионално управление по образованието за съответната област в страната или на e-mail: pr@gb.government.bg до 25 юли 2019 г.  

Състезанието се провежда в две възрастови категории: 5-8 клас и 9-12 клас, съответно момичета и момчета. В деня на събитието, 23 август 2019 г. от 9:30 до 10:00 ч. участниците се регистрират. За целта е необходимо да представят документ за предсъстезателен медицински преглед по образец. 

Стартът е в 10:30 ч., изходната позиция е подножието на стълбите. Финалът е последното стъпало най-горе. Следва награждаване на първите трима, пробягали пътя по стълбите към върха за най-кратко време. 

Състезанието по изкачване стърбите към вр. Шипка е традиционно и се провежда в рамките на честването на Шипченска епопея, което се провежда под патронажа на Президента на Република България. Тази година честванията са между 21 и 26 август. 

"Севлиево онлайн"

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!