Търсене

Започна десетото издание на фестивала "Семе българско"

Организаторите обявиха, че ще бъдат раздадени 100 хиляди фиданки
Започна десетото издание на фестивала

На 27 и 28 април Севлиево посреща за десети път Националния фестивал „Семе българско” - с над 100 производители, множество инициативи, ателиета и демонстрации, разположени в 124 шатри в парк “Казармите”. 

Официалнот ооткриване е днес, 27 април, от 10:30 часа. Следват изпълнения на Фолклорен танцов ансамбъл „Развитие“, „Багатур“, Танцов клуб „Боженци“, спектакълът „Това сме ние”, нестинарски танци от Лудогорието, концерт на Вероника Тодорова, оркестър „Севлиево”, местни и гостуващи читалища, музикални групи и състави, а също Капанския ансамбъл, Държавен фолклорен ансамбъл „Габровче“, изпълнения на деца от детски градини и училища.
 
Кулминацията в концертната програма е Петя Панева, която спечели “Гласът на България”.
 
В конкурса „Никой не е по-голям от хляба“ ще разберем кой ще направи най-вкусната питка тази година, ще разменим семена от стари българсик сортове в “Дом за семена”, ще научим тайните послания на българските щевици, на лимеца и на древните занаяти, а с “С ръце и сърце - шанс за бебе” отново ще отворим врата за новия живот. Ще се докоснем до неземната красота на българката в изложбата на Радослав Първанов, ще се забавляваме с “Игрите на баба и дядо”, ще засадим бъдеще с Гората.БГ”, ще разберем лечебната сила на българските натурални пробиотици и как да облагородим овощната си градина.
 
За първи път ще бъде представено и дефиле на характерни български носии от колекционери.
 
По повод юбилейното десето издание на фестивала, домакините от Община Севлиево откриват Дом на българското слово - къщичка за книги, в която деца и възрастни ще могат да разлистят страниците на книги от български автори. Къщичката ще съхранява произведения единствено на български поети и писатели, а първите десет книги ще бъдат предоставени от организаторите.
 
Пълната програма за събитието: 
 
Изображение - 13384  
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.