Търсене

Започна приемът на документи за подпомагане на двойки за инвитро процедури

Севлиево онлайн
Д-р Малинов ще приема пациенти от Севлиево на 20 септември т.г.

снимка: pixabay

От тази седмица в Община Севлиево започна приемът на документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Финансовият ресурс, който тази година е заделен за това е в размер на 30 000 лв. Ако бъде одобрена една двойка получава 5000 лв.

Кандидатите трябва да са само български граждани, притежаващи постоянен и настоящ адрес на терито­ри­я­та на община Севлиево през последните три години. При двойките във фак­ти­­ческо съжителство и при семействата на това условие следва да отговаря поне единият от кандидатите. Те трябва да нямат задължения към Община Севлиево и данъчни задължения към дър­жа­вата, както и да са здравно осигурени.

За единадесета поредна година Община Севлиево ще подпомага двойки с репродуктивни проблеми. През тези години са подкрепени повече от 50 семейства, а в резултат са родени 16 бебета. Най-голямото дете, родено с подкрепа от общинския фонд, днес е на 8 години, а най-малкото само на 4 месеца. 

Желаещите да бъдат подпомогнати, могат да подават своите заявления и приложените към тях документи, съгласно Правилника за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свръзани с асистирана репродукция в „Центъра за информация и услуги на гражданите“ в административната сграда на Община Севлиево. Образците на необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат получени на място в Община Севлиево, етаж 3, стая 312, както и да бъдат изтеглени от сайта на Община Севлиево. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!