Започна приемът на документи за „Стипендии 21 век"
снимка: "Севлиево 21 век"

Сдружение "Севлиево 21 век" обяви тазгодишната си образователна инициатива "Стипендии 21 век". Тя ще обхване учебната 2017/2018 година и в нея могат да кандидатстват всички ученици от 8 до 12 клас в община Севлиево.

Началото на стипендианската програма на сдруженияуто обяви неговият председател Емил Гатев на 12 септември в разките на съвместна среща между Управителния съвет на сдружението, директорите на средните училища и представители на местните медии. „Това е една благородна инициатива, която дава възможност на младите хора да се развиват и то тук, в общината. Тя има своето бъдеще, защото частните фирми в Севлиево са в добра кондиция и могат да подпомогнат едно такова начинание”, каза г-н Гатев. 

И тази година Сдружението ще отпусне три годишни стипендии от по 1200 лева на ученици с отличен успех. Учебните дисциплини, допустими за кандидатстване са български език и литература, метаматика, физика и астрономия, химия, биология, информатика и ИТ, езикознание, история, география, икономика и предмети от учебните планове за професионална подготовка по професии, изучаващи се в професионалните гимназии. 

Кандидатите трябва да са класирани за предходната учебна година индивидуално на първо, второ или трето място на национален или международен конкурс, олимпиада или състезание в областта на основните учебни дисциплини, изброени по-горе.

Комисията, която ще определи стипендиантите се определя от УС на Сдружението и се състои от петима души – трима представители на сдружението, един преподавател и един представител на община Севлиево. Ако има предоставена стипендия от конкретна фирма, член на сдружението, то неин представител има право да бъде член на комисията.

Оценяването и класирането се извършва в два етапа: разглеждане и оценяване на кандидатите по документи и събеседване с кандидатите. 

Подаването на документи става в офиса на сдружението на ул. "Стефан Пешев" 20, от 15 до 17 часа, всеки работен ден до 13 октомври 2017 година.  Искане за участие в конкурса  може да бъде изтеглено от интернет страницата на сдружението или да бъде получено на място. 

Стипендиантите ще бъдат обявени в навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители. 

Късметлията на "Хелиос" днес си тръгна със спечеления автомобил
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес