Търсене

Започна Зелена олимпиада` 2023 - образователна еко инициатива, подкрепена от МОСВ

Онлайн форматът дава възможност за участие на деца и младежи от всички населени места в страната. Платформата е активна за регистрация и решаване на тест до 10 декември 2023 г.
Започна Зелена олимпиада` 2023 - образователна еко инициатива, подкрепена от МОСВ

Да научат децата повече за природата и нейното опазване - това е целта на Зелената олимпиада. Децата и младежите се състезават онлайн със знанията си, а за победителите има атрактивни награди. Инициативата се организира от 2011 г. от „Академика БГ“ и ежегодно се подкрепя от Министерството на околната среда и водите.

В Зелената олимпиада могат да участват ученици от 1. до 12. клас от цялата страна. Те трябва да се регистрират за участие, след което ще получат тест за решаване. Тестовете са в три възрастови групи – за начален, среден и горен курс. Във всяка група девет от въпросите са затворени – трябва да се посочи един от дадените отговори. Десетият въпрос е отворен. Чрез него се проверява умението на участниците да развиват свои тези на екологична тематика. За целта те трябва да прочетат повече по темата, да покажат и да изложат лична позиция. Десетият въпрос има решаващо значение за крайното класиране.

Верните отговори се оценяват в проценти. Всеки участник получава на мейла си своя резултат. За всеки грешен отговор се отнемат 10%. В стоте процента правилни отговори е включен и десетият въпрос. Пример: Ако получите 80% като резултат, имате 2 грешни отговора. Ако отговорите само на десетия въпрос, ще получите само 10%.

Въпросите са свързани с растения, животни, изчезващи видове и български природни и национални паркове.

Регистрацията се прави в онлайн платформата Зелена олимпиада.

Платформата е активна за регистрация и решаване на тест от днес, 10 ноември 2023 до 10 декември 2023 г. Победителите ще бъдат обявени на 14 декември 2023 г. на сайта на олимпиадата.

"Зелена олимпиада" под патронажа на министъра на околната среда и водите се утвърди като най-масовата онлайн образователна инициатива, която стимулира децата и младежите да затвърждават знанията си за природата и нейното опазване и допринася за формирането на екологична култура, а състезателният й характер ги стимулира да търсят информация за това. Онлайн форматът дава възможност за участие на деца и младежи от всички населени места в страната.

Резултатите ще бъдат обявени на сайта на Зелената олимпиада на 14.12.2023 г. Отговорите ще бъдат публикувани в сайта след закриването на олимпиадата.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.