Търсене

Започва кандидатстването за стипендиите на сдружение "Севлиево 21 век"

Започва кандидатстването за стипендиите на сдружение "Севли

От  20 септември т.г. сдружението на бизнеса "Севлиево 21 век" стартира образователната инициатива "Стипендии 21 век" за новата учебна 2021/2022 година.

За седма поредна година сдружението ще отпусне три годишни стипендии от по 1200 лева на ученици с отличен успех, като сумите ще бъдат изплащани на 10 равни части. За стипендиите могат да кандидатстват всички ученици от 8 до 12 клас, които учат в училища на територията на община Севлиево, имат отличен успех и са носители на призови места в областни, национални и международни конкурси, олимпиади и състезания в областта на основните учебни дисциплини, по които кандидатстват.

Редът за отпускане на стипендиите и критериите за оценяване на кандидатите са разписани в актуализираната Наредба за отпускане на стипендии. Условията бяха дискутирани и на среща, която на 16 септември ръководството на сдружението проведе с представители на Община Севлиево, училищни директори и медии.

Инициативата цели да поощри и подпомогне ученици от община Севлиево с трайни успехи и постижения в областта на учебни дисциплини, изучавани в съответното училище.

Подаването на документи става в офиса на сдружението на ул. "Стефан Пешев" 20, от 15 до 17 часа, всеки работен ден до 20 октомври 2021 година.

Искане за участие в конкурса може да бъде изтеглено от интернет страницата на сдружението. И тази година в документите е включена анкета, която сдружението пуска за всички участници в инициативата

Стипендиантите ще станат известни в навечерието на 1 ноември - Денят на народните будители.

Наредба за отпускане на годишни ученически стипендии

Обява за участие в инициативата "Стипендии 21 век"

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.