Заразените с Covid-19 в Севлиево вече са повече от Габрово
Снимка на Anastasia Gepp от Pixabay

Потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в Севлиево към тази сутрин са 46, информират от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Габрово. С тази цифра инфектираните в Севлиево са с един повече от потвърдените случаи в Габрово (към тази сутрин 45), става ясно от справката на РЗИ.

За периода 24 - 26 юли 2020 г. в здравната инспекция са съобщени 24 нови случаи на COVID-19.

Пет са новозаразените работнички от фирма за текстил и облекло „Дзалли“ в Габрово. Всичките са от Габрово, на възраст от 34 до 54 г. С тях общият брой на регистрираните случаи във фирмата е девет. 

Два са новите случаи на служители от завода за санитарна керамика на “Идеал Стандарт-Видима“. Двамата са мъже на 32 г. и 42 г.  С тях регистрираните случаи на работещи в завода стават 35, от тях 26 в област Габрово, 8 в област В. Търново и един случай от област Ловеч.   

Към справката с новозаразените от днес се прибавят и четирима мъже от завода за санитарна арматура на „Идеал Стандарт-Видима“. Те са възраст от 35 до 48 г., всичките са от Севлиево. 

Извън новозаразените от трите епидемични огнища, с положителна проба за коронавирусна инфекция са още жена на 51 г. от Габрово, шест мъже на възраст между 14 и 56 г. от Севлиево и други пет жени от Севлиево. Най-малкият новозаразен в Севлиево е дете на 11 г.  

В община Дряново има един нов положителен случай, при жена на 66 г.

Днес стана ясно, че работеща в Държавната психиатрична болница в Севлиево е с положителен текст за Covid, след като е била контактна на заразен. По този повод директорът на болницата д-р Сюзан Садъкова публикува обръщение към екипа във фейсбук. В него се казва: "Колеги, отново сме изправени пред тежка ситуация. Едно невнимание, едно пренебрегване на противоепидемичните мерки доведе болницата ни пред тежък проблем. Как може, знаейки,че си контактен на болен, най-безцеремонно, без да помислиш за здравето на колегите си, да отидеш на работа. Това е престъпление спрямо хората с които работиш. Предателство към ръководството на болницата. Мисля че за такива лекомислени хора няма място сред нас".

От новорегистрираните 24 души за двата почивни дни, петима са хоспитализирани с грипоподобни симптоми, останалите провеждат домашно лечение и са под карантина. Издирени са контактните им лица, които също остават две седмици в изолация. 

Общият брой на инфектираните в област Габрово към тази сутрин е 98. От тях 10 са хоспитализирани, 57 са на домашно лечение, 29 са излекуваните и двама са починали. 

Д-р Дияна Николова е първият ваксиниран срещу Ковид-19 в Севлиево
Здраве
Предписанието за карантина вече и с SMS, имейл или по телефон
Здраве
Коледни дарения получиха медиците от Спешна помощ
Здраве
Продължава да пада броят на новородените в Севлиево
Здраве
21% от учителите са пожелали да се ваксинират
Здраве
Направление за PCR ще се издава и след положителен бърз тест
Здраве
Ваксината на Moderna идва на 13 януари. Какво пише в листовката й
Здраве
Дядо Коледа изпраща детски картички на медиците в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов"
Здраве
Д-р Пейо Мишев преглежда в Севлиево на 22 януари 2021 г.
Здраве
Ваксинирането срещу Ковид-19 в Севлиево започва днес
Здраве
През февруари започва ваксинирането на учителите от област Габрово
Здраве
Светлината на Коледа влезе в МБАЛ „Свети Иван Рилски”-Габрово
Здраве
Страничните реакции от ваксината срещу Ковид-19 са на сайта на ИАЛ
Здраве
Очакваните ваксини срещу Ковид-19 са с 1 млн. по-малко от от необходимите
Здраве
Държавата ще плаща по 10 лв. на лекарите за поставяне на Ковид ваксина
Здраве
"Вернада" направи дарение от хумус на "Медицински център-1"
Здраве