Защо „Севлиево онлайн“ няма да отразява празниците на Севлиево

С уважение към правото на всеки гражданин на община Севлиево да бъде информиран за случващото се в общината, заявявам напълно осъзнато и с цялата отговорност, че вероятно не постъпвам професионално, че тази година "Севлиево онлайн" няма да отразява празниците на Севлиево.

Ето моите аргументи, пък ако те не се струват убедителни на някой, моля да ги приемете каквито са, без да ме провокирате да влизам в полемика, още по-малко да защитавам решението си.

"Севлиево онлайн" създадох преди четири години, след като за пореден път останах без работа. Срещу идеята да приключа с журналистиката се опълчи най-близкият ми човек, моят съпруг, който ми каза: „Човек трябва да прави това, което може най-добре“. Той и малцина хора от обръжението ми, ме подкрепиха за създаването на сайта. Дали е било лесно, няма значение.

Дотук с миналото. Днес „Севлиево онлайн“ е единствената медия в региона, която не съществува за Община Севлиево. „Севлиево онлайн“ не получава информация и прессъобщения от Общината от дълго време, а отговорите, които търся с изпратени въпроси пристигат или с голямо закъснение, или изобщо не пристигат. За елементарни сведения или справка съм принудена да подавам заявления за достъп до обществена информация и да чакам 14 дни за отговор.

Допускам, че това поведение е, защото „Севлиево онлайн“ е единствената медия, която си позволява открито да критикува управлението, да задава неудобни въпроси и да прави разследвания, което не е никакво геройство, просто свършена работа. Така смятам аз.

Да, аз критикувам управлението, защото не одобрявам методите им на работа и управление. Критикувам публично и ще продължа да го правя, независимо кой ще седне на кметския стол през ноември. Аз съм журналист и мой дълг, право и убеждение е, че на управляващите трябва да се показват грешките, да им се търси сметка какво вършат с нашите пари и с властта, която сме им дали.  Така разбирам моята професия и ще продължа да я работя по този начин, без значение дали в средите на сегашните или бъдещи управници съм титулована като враг. Това не ме интересува.

Трудно ми е обаче да преглътна, че заради моята  убеденост как да работя, читателите ми се лишават от полагаща им се информация. За тазгодишните празници на Севлиево Община Севлиево разчита на медийни партньори, сред които един сайт, за който имам доказателства, че е приближен на ГЕРБ, и общинския вестник „Росица“, който се представя като вестникът на Севлиево, но в същност е вестникът на ГЕРБ, а главният му редактор дори е кандидат за общински съветник в Габрово от ГЕРБ (отделен въпрос е дали в случая не е налице конфликт на интереси, а ако не, то е блестящ пример за липса на морал).

Към „Севлиево онлайн“ не е отправяна покана за медийно партньорство. За незапознатите уточнявам, че подобни взаимоотношения се уреждат най-често с устна уговорка и не включват финансов ангажимент за никоя от страните, т.е. евентуална покана нямаше да натовари по никакъв начин бюджета. Просто сред медийните партньори трябваше да се напише „Севлиево онлайн“, а това очевидно местната управа не може да преглътне.

Точка за това какво мисля аз. Пожелавам на севлиевци и техните гости да преживеят весели и шарени есенни тиквени празници.

Емилия Димитрова-Данкова – издател и гл. редактор на „Севлиево онлайн“

Сияна Ганчева спечели скутер от томболата на книжарница "М-Прес"
Общество
Мечка е била забелязана в двора на габровската математическа гимназия
Общество
Богомил Петков е предложен за ръководството на Камарата на строителите
Общество
Предизборно: обходен път на Севлиево, "АПИ уважи предложението"
Общество
14 октомври, Петковден - Ден на Севлиево
Общество
Медицински сестри от Севлиево протестират на 7 октомври в София
Общество
Полиция и жандармерия ще охраняват Празниците на Севлиево
Общество
На 5 октомври 1180 ловци излизат на лов за дива свиня
Общество
Отпадъци с неясен произход са се запалили край с. П. Славейков
Общество
В Севлиево и в две села на общината ще се проведе анкета на НСИ
Общество
Изложба по повод 100 г. от края на Първата световна война
Общество
Астрологично за танца паневритмия - беседа в книжарница "М-Прес"
Общество
Три къщи пламнаха в с. Дамяново, има щети
Общество
Компостът - сместа, с която заедно можем да подобрим почвите
Общество
Защо „Севлиево онлайн“ няма да отразява празниците на Севлиево
Общество
При инциденти по време на работа, двама са с опасност за живота
Общество