Защо „Севлиево онлайн“ няма да отразява празниците на Севлиево

С уважение към правото на всеки гражданин на община Севлиево да бъде информиран за случващото се в общината, заявявам напълно осъзнато и с цялата отговорност, че вероятно не постъпвам професионално, че тази година "Севлиево онлайн" няма да отразява празниците на Севлиево.

Ето моите аргументи, пък ако те не се струват убедителни на някой, моля да ги приемете каквито са, без да ме провокирате да влизам в полемика, още по-малко да защитавам решението си.

"Севлиево онлайн" създадох преди четири години, след като за пореден път останах без работа. Срещу идеята да приключа с журналистиката се опълчи най-близкият ми човек, моят съпруг, който ми каза: „Човек трябва да прави това, което може най-добре“. Той и малцина хора от обръжението ми, ме подкрепиха за създаването на сайта. Дали е било лесно, няма значение.

Дотук с миналото. Днес „Севлиево онлайн“ е единствената медия в региона, която не съществува за Община Севлиево. „Севлиево онлайн“ не получава информация и прессъобщения от Общината от дълго време, а отговорите, които търся с изпратени въпроси пристигат или с голямо закъснение, или изобщо не пристигат. За елементарни сведения или справка съм принудена да подавам заявления за достъп до обществена информация и да чакам 14 дни за отговор.

Допускам, че това поведение е, защото „Севлиево онлайн“ е единствената медия, която си позволява открито да критикува управлението, да задава неудобни въпроси и да прави разследвания, което не е никакво геройство, просто свършена работа. Така смятам аз.

Да, аз критикувам управлението, защото не одобрявам методите им на работа и управление. Критикувам публично и ще продължа да го правя, независимо кой ще седне на кметския стол през ноември. Аз съм журналист и мой дълг, право и убеждение е, че на управляващите трябва да се показват грешките, да им се търси сметка какво вършат с нашите пари и с властта, която сме им дали.  Така разбирам моята професия и ще продължа да я работя по този начин, без значение дали в средите на сегашните или бъдещи управници съм титулована като враг. Това не ме интересува.

Трудно ми е обаче да преглътна, че заради моята  убеденост как да работя, читателите ми се лишават от полагаща им се информация. За тазгодишните празници на Севлиево Община Севлиево разчита на медийни партньори, сред които един сайт, за който имам доказателства, че е приближен на ГЕРБ, и общинския вестник „Росица“, който се представя като вестникът на Севлиево, но в същност е вестникът на ГЕРБ, а главният му редактор дори е кандидат за общински съветник в Габрово от ГЕРБ (отделен въпрос е дали в случая не е налице конфликт на интереси, а ако не, то е блестящ пример за липса на морал).

Към „Севлиево онлайн“ не е отправяна покана за медийно партньорство. За незапознатите уточнявам, че подобни взаимоотношения се уреждат най-често с устна уговорка и не включват финансов ангажимент за никоя от страните, т.е. евентуална покана нямаше да натовари по никакъв начин бюджета. Просто сред медийните партньори трябваше да се напише „Севлиево онлайн“, а това очевидно местната управа не може да преглътне.

Точка за това какво мисля аз. Пожелавам на севлиевци и техните гости да преживеят весели и шарени есенни тиквени празници.

Емилия Димитрова-Данкова – издател и гл. редактор на „Севлиево онлайн“

Кола блъсна жена на пешеходна пътека в центъра на Севлиево
Общество
Блъснаха момиче, докато пресича на пешеходна пътека
Общество
Автобуси от Автогара Севлиево до "Медицински център-1"
Общество
Десети ден са без вода жителите на с. Добромирка
Общество
Деца събраха благотворително зимни дрехи и топли завивки
Общество
19-годишен с 2.11 промила алкохол, се е забил в уличен стълб
Общество
"Севлиево 21 век" връчи годишните стипендии на трима ученици
Общество
Изборите минаха, във воден режим сме. Вече официално
Общество
Камион се преобърна преди разклона за с. Добромирка
Общество
Севлиево отдаде почит и признателност към народните будители
Общество
25 млн. лв. за големите проекти на Севлиево са отишли към едни и същи фирми
Общество
Първи случай на африканска чума в габровско, ограничава се лова
Общество
Садим нови 200 дървета, старите торим със строителни отпадъци
Общество
Включете се в безплатните обучения за домашно компостиране!
Общество
Илхам Тохти е носителят на наградата "Сахаров" за свобода на мисълта
Общество
Молебен и курбан в памет на Св. Мина организира Ротари клуб
Общество