Защо „Севлиево онлайн“ няма да отразява празниците на Севлиево

С уважение към правото на всеки гражданин на община Севлиево да бъде информиран за случващото се в общината, заявявам напълно осъзнато и с цялата отговорност, че вероятно не постъпвам професионално, че тази година "Севлиево онлайн" няма да отразява празниците на Севлиево.

Ето моите аргументи, пък ако те не се струват убедителни на някой, моля да ги приемете каквито са, без да ме провокирате да влизам в полемика, още по-малко да защитавам решението си.

"Севлиево онлайн" създадох преди четири години, след като за пореден път останах без работа. Срещу идеята да приключа с журналистиката се опълчи най-близкият ми човек, моят съпруг, който ми каза: „Човек трябва да прави това, което може най-добре“. Той и малцина хора от обръжението ми, ме подкрепиха за създаването на сайта. Дали е било лесно, няма значение.

Дотук с миналото. Днес „Севлиево онлайн“ е единствената медия в региона, която не съществува за Община Севлиево. „Севлиево онлайн“ не получава информация и прессъобщения от Общината от дълго време, а отговорите, които търся с изпратени въпроси пристигат или с голямо закъснение, или изобщо не пристигат. За елементарни сведения или справка съм принудена да подавам заявления за достъп до обществена информация и да чакам 14 дни за отговор.

Допускам, че това поведение е, защото „Севлиево онлайн“ е единствената медия, която си позволява открито да критикува управлението, да задава неудобни въпроси и да прави разследвания, което не е никакво геройство, просто свършена работа. Така смятам аз.

Да, аз критикувам управлението, защото не одобрявам методите им на работа и управление. Критикувам публично и ще продължа да го правя, независимо кой ще седне на кметския стол през ноември. Аз съм журналист и мой дълг, право и убеждение е, че на управляващите трябва да се показват грешките, да им се търси сметка какво вършат с нашите пари и с властта, която сме им дали.  Така разбирам моята професия и ще продължа да я работя по този начин, без значение дали в средите на сегашните или бъдещи управници съм титулована като враг. Това не ме интересува.

Трудно ми е обаче да преглътна, че заради моята  убеденост как да работя, читателите ми се лишават от полагаща им се информация. За тазгодишните празници на Севлиево Община Севлиево разчита на медийни партньори, сред които един сайт, за който имам доказателства, че е приближен на ГЕРБ, и общинския вестник „Росица“, който се представя като вестникът на Севлиево, но в същност е вестникът на ГЕРБ, а главният му редактор дори е кандидат за общински съветник в Габрово от ГЕРБ (отделен въпрос е дали в случая не е налице конфликт на интереси, а ако не, то е блестящ пример за липса на морал).

Към „Севлиево онлайн“ не е отправяна покана за медийно партньорство. За незапознатите уточнявам, че подобни взаимоотношения се уреждат най-често с устна уговорка и не включват финансов ангажимент за никоя от страните, т.е. евентуална покана нямаше да натовари по никакъв начин бюджета. Просто сред медийните партньори трябваше да се напише „Севлиево онлайн“, а това очевидно местната управа не може да преглътне.

Точка за това какво мисля аз. Пожелавам на севлиевци и техните гости да преживеят весели и шарени есенни тиквени празници.

Емилия Димитрова-Данкова – издател и гл. редактор на „Севлиево онлайн“

Анелия Атанасова от Габрово стана „Рицар в живота“
Общество
По 100 лични карти на ден ще издават тази година от МВР
Общество
Футболът срещна доброто, за да помогне на 9-годишния Мартин
Общество
Президентът Румен Радев: "Нашата битка за идеала на Апостола е сега"
Общество
От Училищно настоятелство отчетоха 2019 г.
Общество
Жена от Габрово върна изгубен портфейл с лични документи и пари
Общество
Засилени проверки на товарни автомобили и автобуси от днес
Общество
Тол таксите за масовите тежкотоварни коли ще са между 3 и 7 ст. на километър
Общество
Обявена е процедура за консултант на строежа на тунел под Шипка
Общество
Проверката на отпадъците край Яворец трябва да приключи на 16 февруари
Общество
Поклон пред Апостола - на 19 февруари, в Конака
Общество
Адвокатите: Там където свършва правото, започва произволът
Общество
Цветан Косев от Габрово е отличен в конкурса "Пожарникар на годината"
Общество
Манолова: Отговорността, че България се превърна в сметище, е на Борисов
Общество
Притихна дворът на Конака, запазил звъна от веригите, оковали Дякона
Общество
Когато санитарния порцелан стане произведение на изкуството
Общество