Търсене

Заслужено учениците на СУ "Васил Левски" обраха първите места в състезанието "Лъвче"

Севлиево онлайн
Заслужено учениците на СУ

Снимка: СУ "Васил Левски"

Отборите на учениците от първи, втори, трети и четвърти клас на Средно училище "Васил Левски" грабнаха първите места в надпреварата "Лъвче", посветена на годишнина от обесването на Васил Левски и по случай патронния празник на училището. 

След две години прекъсване заради пандемията, тази година съперници в спортсменска битка бяха 31 отбора - седем от подготвителните групи на детските градини в община Севлиево и 24 отбора от първи до четвърти клас. Те се впуснаха в надпреварата за челно класиране в щафетните игри, които организаторите се бяха погрижили да бъдат с по-голяма дължина на трасето. 

На първо място от детските градини се класира отборът на Детска градина "Радост", както по-горе стана ясно отборите от началната училищна степен на СУ "Васил Левски" обраха първите места. 

На второ място при детските градини се класира отборът на Детска градина "Щастливо детство", първокласниците, третокласниците и четвъртокласниците на Основно училище "Стефан Пешев" и второкласниците на Основно училище "Св. св. Кирил и Методий" в с. Петко Славейков. 

Третите места бяха да малчуганите от Детска градина "Слънце", първокласниците на Основно училище "Христо Ботев" в Севлиево, отбор от втори клас на Основно училище "Стефан Пешев", отборът трети клас на Основно училище "Св. св. Кирил и Методий" в с. Градница и отборът четвърти клас на Основно училище "Христо Ботев". 

Състезанието се проведе на 16 февруари т.г., а днес пред бюста на Васил Левски в двора на училището ученици, учители и гости се поклониха пред паметта и делото на Апостола на свободата. Изявени ученици на едноименното училище получиха грамоти и сертификати от директора Тома Томев. 

Изображение - 11713Снимка: СУ "Васил Левски"  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!