Търсене

Заветът на Св.св. Кирил и Методий, "озвучиха" с изпълненията си формация "Мелос" и хор "Хоталич"

Концерт - спектакъл "Духовен мост" с участието на децата Алена, Анна, Катя, Ксения и Петър
Севлиево онлайн
Заветът на Св.св. Кирил и Методий,

През есента на 863 г. император Михаил Трети изпрати филисофа Константин и брат му Методий при Великоморавския княз Ростислав по искане на княза. Тяхната мисия беше да прововядват словото Божие. Когато философът разбра за отговорната задача, 72 дни премина в уединение, молитва и пост. 

Така започва изключително силно въздействащия филм "Свещената азбука - заветът на Св.св. Кирил и Методий".

Филмът постави началото и на един не по-малко вълнуващ концерт, състоял се преди дни в Народно читалище "Развитие-1870" и посветен на апостолите на българската духовност, писменост и култура. 

Вокална формация "Мелос" и камерен хор "Хоталич" представиха на севлиевската общественост концерт - спектакъл "Духовен мост" с участието на децата Алена, Анна, Катя, Ксения и Петър.

"Заветът на Св.св. Кирил и Методий" беше последван от изпълнението на формация "Мелос" на Тропара на Светите братя.

Словото, богатата мултимедийна презентация и многобройните ортодоксални песнопения, които прозвучаха изпълниха сърцата на всички присъстващи, просветиха и нахраниха душите им с българщина, вяра, надежда и любов.

"Нека да не забравяме духовните си корени, а да пием живителни сокове от тях и да градим мостове от миналото към настоящето и бъдещето!"- това послание отправи диригентът и автор на проекта Олга Цветкова.

Напълно естествен бе и финалът на концерт - спектакъла "Духовен мост" - изпълнение на "Многая лета", в което се включи и публиката заедно с целия музикално - артистичен състав на сцената.

Във времена на изпитания и войни да се помолим за мир и Бог да пази България, бе финалното обръщение на вокална формация "Мелос", камерен хор "Хоталич" и прекрасните деца Алена, Анна, Ксения, Катя и Петър.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.