Търсене

Заводът на Hitachi Energy в Севлиево има значима роля за стратегията на компанията за устойчиво енергийно бъдеще на планетата

Андреа Броняра – управител на „Hitachi Energy България“ и главен мениджър на завода за производство на оборудване за високо напрежение в град Севлиево пред списание "Форбс"
Заводът на Hitachi Energy в Севлиево има значима роля за стратегията на компанията за устойчиво енергийно бъдеще на планетата

скрийншон: публикация на "Форбс"

Сравнително малък град, разположен в сърцето на България, Севлиево заема важно място в енергийното подразделение на международната технологична компания Hitachi Energy. Заводът в Севлиево произвежда ключовите елементи за оборудване за високо напрежение, използвани в електропреносната мрежа, с което – по думите на изпълнителния мениджър Андреа Броняра – се превръща в значимо колело на цялата верига на доставки в компанията. 

Така започва публикация в авторитетното списание "Форбс", в която се разказва за позиционирания в Севлиево завод на Hitachi Energy. 

Статията припомня началото на днешната високотехнологична компания - през 1962 г. е построен завод "Авангард", по-късно АББ. Истинският възход на бъгарския завод се случва през 2021 г., когато работниците и служителите са два пъти повече и достигат 800 души, а приходите от дейността са утроени, споделя пред изданието Андреа Броняра. Модернизирано е оборудването, а производствената площ е разширена до 74 хил. кв. м, разказва Андреа Броняра. В резултат на всичко това в момента компанията произвежда ключови модули като газоизолирани разпределителни устройства, генераторни прекъсвачи, шкафове за управление и уредби с кондензаторни батерии. Продуктите и технологиите са ключови за различните индустрии и пазари като комунални услуги, транспорт, центрове за данни, производство на енергия от възобновяеми енергийни източници.

„Моята цел номер едно е да мотивирам ежедневно служителите си. Не да ги управлявам – може да управляваш проблем или проект. Хората трябва да бъдат водени – чрез личния пример, чрез постигане на хармония и сътрудничество, чрез взаимно уважение и честност“, категоричен е роденият в Италия Броняра. 

Своя успех и развитие в компанията отдава на факта, че те съвпадат с личните му житейски принципи. Роден и израснал в покрайнините на Милано, той получава най-важните уроци за живота от своите родители. Те го учат да уважава труда и винаги да казва истината. A традиционните за Италия дълбока почит към семейството, към рода и към корените се превръщат в естествена част от мирогледа му.

Като едно от най-големите си постижения в България отчита, че е успял да създаде култура на екипност и позитивизъм в завода в Севлиево. „Хората трябва да бъдат щастливи на работа. Прекарват тук повече от половината си време и ако идват с нежелание, няма как да останат задълго. Спорове и ситуации на несъгласие с някого винаги ще има, но трябва да се разрешават с човешко отношение и уважение един към друг“, смята лидерът.

Хитачи Енерджи е водещ световен лидер на системи за електроенергия и автоматизация, системи, продукти и решения за обслужване на цялата верига: генериране, предаване и разпространение на електроенергия, което позволява по-силна, по-интелигентна и по-зелена мрежа.

Бизнесът обслужва клиенти от секторите на  комунални услуги, промишленост, транспорт и инфраструктура и се фокусира върху адресирането на ключови области, като например интегриране на възобновяеми енергийни източници, автоматизация на мрежата и други.

Предлага пълнaта гама от иновативни технологии и цялостни индивидуални решения чрез проектиране, доставка, изграждане, интегриране към електрическата мрежа, мониторинг и контрол, поддръжка и сервиз на големи фотоволтаични паркове, свързани към преносната електрическа мрежа.

Съвместното предприятие беше създадено и започна работа като Хитачи АББ Пауър Гридс на 1 юли 2020 г., след което обяви смяната на името с Хитачи Енерджи на 1 юли 2021 г. Под ръководството на Клаудио Фачин като главен изпълнителен директор и Йошихико Кавамура, изпълнителен вицепрезидент и изпълнителен директор, финансов директор на Хитачи и като председател на Съвета на директорите на Хитачи Енерджи, компанията продължи да разширява бизнеса с енергийни решения на Хитачи в световен мащаб като основна част от бизнеса за социални иновации на компанията.

Фирмата оперира в България над 40 години. Има завод в Севлиево за производство на модерно оборудване за високо напрежение, център за развойна дейност и конструкторско бюро за нови технологии и оборудване в София, където са още търговския й офис, звено за цялостни проекти „до ключ“ и център за комплексни сервизни услуги в енергетиката. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.