Търсене

Здравен инспектор е задържан при получаване на подкуп в Габрово

Здравен инспектор е задържан при получаване на подкуп в Габрово

Снимка на Welcome to all and thank you for your visit ! ツ от Pixabay

Служител на Регионалната здравна инспекция в Габрово е задържан на 1 юни, около три часа следобед в момент, в който е получавал подкуп от собственик на търговски обект в града.

По-късно при претърсване в жилището му и в служебния му кабинет, са намерени и иззети крупни суми пари и документи, имащи отношение към извършваната от него престъпна дейност.

До задържането на служителя се стигнало след оперативна и издирвателна съвместна работа от служители на сектори „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областна дирекция на МВР – Габрово.

Служителят, който е на 63 г., най-напред е задържан за 24 часа, но по-късно с постановление на наблюдаващия прокурор мярката му е удължена на 72 ч.

Разследването по случая се води по чл. 301 от Наказателния кодекс, който третира получаването на подкуп от длъжностно лице. Наказанията, предвидени по въпросния член са от 6 до 10 години лишаване от свобода, а глобите варират от 5 до 15 000 лв. 

Работата на разследващите се наблюдава от Окръжна прокуратура – Габрово, съобщиха днес от пресслужбата на МВР в областния град. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.