Здравето е ценно, но по-ценно да знаеш, че някой го е грижа за теб
В детския кабинет на "Медицински център-1" работят педиатрите д-р Вичева и д-р Калчева

от Емилия Димитрова

Да се чувстваш добре, когато си болен? Възможно е само при едно условие - да си обгрижен. Да усещаш, че някой наистина иска точно когато здравето ти е разклатено, да ти даде усещането за значимост. 

Точно това се опитват да постигнат в "Медицински център-1-Севлиево", като от години полагат усилия в няколко посоки - обновяване сградата на бившата поликлиника, където се помещава центъра, но и голяма част от общопрактикуващите лекари в Севлиево, съвременна апаратурата за диагностика и лечение, удобни местата за рехабилитация и осигуряване на денонощни манипулационни, както и сигурност за пациенните, чрез възможност да бъдат прегледани през нощта и 24 часа в почивните и празнични дни. 

Защо го правите, питам д-р Младен Пенчев, управител на "Медицински център-1". По една проста причина, отговаря. Гледал преди време снимки на холандска клиника, където на едно място работели джипита и специалисти. Впечатлила го обстановката. И казва, че в този момент решил да направи същото и за Севлиево. Знаел, че ще трябват пари, но решил, че няма да бърза и ще използва възможностите на екипа си.

За ремонтите, които текат в поликлиниката, не са наемани външни фирми, всичко се прави от работниците по поддръжката. Вярно, че не става бързо, но пък не се наливат излишни пари. И макар бавно, резултатите се набиват на очи.

Изцяло ремонтирано е западното крило на първия етаж, където от август т.г. наеха кабинети седемте лекари на груповата практика "Акта Мед": д-р Огнян Пешков, д-р Христофор Дарданов, д-р Димитър Николов, д-р Светослава Манджукова, д-р Мария Цветкова, д-р Мая Тодорова и д-р Генко Илиев. Обслужват 14 500 пациенти, което е почти половината от населението на община Севлиево.  

На същия етаж вече работи нова манипулационна, която се ползва от всички пациенти, посещаващи кабинети в сградата, и дава възможност за амбулаторни манипулации седем дни в седмицата. На първия етаж е базиран и кабинетът за неотложна помощ, който могат да посещават всички здравноосигурени пациенти от общината, независимо от това в практиката на кой лекар са записани. Кабинетът работи всяка нощ в делничните дни и денонощно в събота и неделя и по празници. А при необходимост за връзка с дежурния лекар, има телефон - 0889 822 444. 

 

Промени от това лято има и на втория етаж в сградата - там са новия хирургичен кабинет с манипулационна и кабинетът по кожно-венерически болести, както и новия сектор за физиоотерапия. Доставен е и нов рентгенов апарат, предстои монтирането и пускането му в експлоатация. 

Едно от нещата, с които в "Медицински център-1" се гордеят е клиничната лаборатория, оборудвана с нов биохимичен анализатор и нов електролит. Лабораторията е на третия етаж, където са кабинетите на лекарите-специалисти. 

Продължават и в момента текат ремонти на кабинетите на останалите общопрактикуващи лекари. Защото "целта ми е сградата да стане по западноевропейски образец", казва д-р Младен Пенчев.

Пътят за постигането й определено е преполовен. 

 

 

Здравето е ценно, но по-ценно да знаеш, че някой го е грижа за теб
Здраве
От 1 август д-р Габровски работи в "Медицински център-1"
Здраве
За пациентите на "Медицински център-1": кога преглежда д-р Мишев
Здраве
Д-р Пейо Мишев ще преглежда в Севлиево на 30 август 2019 г.
Здраве
Д-р Явор Малинов ще приема пациенти от Севлиево на 25 октомври т.г.
Здраве
Д-р Кънчо Костадинов вече преглежда в "Медицински център-1"
Здраве
Първата болница, създадена с решение на правителството, ще е в Габрово
Здраве
Д-р Кънчо Костадинов ще преглежда в Севлиево на 5 октомври т.г.
Здраве
Нови специалисти от началото на август в "Медицински център-1"
Здраве
На 9 октомври преглежда д-р Попова - онколог
Здраве
В понеделник и четвъртък - пулмолог в "Медицински център-1"
Здраве
Бивш зам.-министър открива болница в Габрово, въпреки несъгласието на Здравната каса
Здраве
Д-р Бонка Попова, онколог, преглежда в Севлиево на 12 септември
Здраве
Д-р Пейо Мишев ще преглежда в Севлиево на 27 септември
Здраве
Д-р Диков - онкорентгенолог-мамолог, преглежда на 27.09.2019 г.
Здраве
Извън закона, но законно Пламен Цеков управлява общинската болница в Севлиево
Здраве