Търсене
Парламентарни избори на 2 април 2023 г.

Жителите на габровска област трябва да имат свой представител от БСП в Парламента

Предизборен щаб на БСП, публикува се съгласно договор
Жителите на габровска област трябва да имат свой представител от БСП в Парламента

Хората от област Габрово трябва да имат свой народен представител от БСП в Парламента. Но не някой, който уж бил родом оттук или потеклото му било от региона, а такъв, който може да решава проблемите на хората, смята Драгомир Стойнев - водач на листата на БСП в габровски избирателен район. В петък вечерта Стойнев и част от кандидатите в листата на социалистите се срещнаха с граждани на Севлиево. 

Каквото и да говорят нашите опоненти, няма как да отрекат, че БСП е отговорна партия. Доказали сме, че защитаваме и отстояваме интересите на хората.

Можем да поемаме отговорност

В годините на прехода няма друга партия, в чиято работа акцентът е социалната справедливост. Казвам го, защото много неща могат да бъдат приети като даденост и много от постигнатото от БСП може да бъде "откраднато" като постигнато от друга партия. Никой обаче не може да отрече, че БСП винаги е отстоявала политики, които защитават хората. Дори само това, което БСП направи в последния парламент по отношение на минималната работна заплата ясно показва, че за нас хората са на първо място.

Изображение - 11882Драгомир Стойнев се срещна с граждани на Севлиево  

Стойнев подчерта, че и без редовно правителство в 48 Народно събрание БСП успя да убеди останалите парламентарни групи, в необходимостта минималната заплата за страната трябва да бъде 50% от средната. „Да, огромна част от бизнеса е против, но това за нас е социална справедливост. Това е решението, за да нямаме така наречените работещи бедни, които у нас са между 300 и 400 хил. души".

Колкото нашите колеги да се опитват да откраднат нашите постижения, никой не може да отрече, че единствената промяна по време на правителството на Кирил Петков, в което БСП участва, бе в социалната сфера с министър на БСП. Сега младите семейства могат да водят безплатно децата си в ясла или детска градина, учебниците до 12 клас са безплатни, оставям политиките и постиженията за възрастните хора, 

Хората в региона са притеснени от обезлюдяването и липсата на квалифицирана работна ръка

Драгомир Стойнев признава, че региони, в които се закриват училища са обречени, но това са грешки и в регионална политика. Селата в областта са без инфраструктура и без възможности за младите им жители, заради което хората ги напускат. За моя радост безработицата в региона не е проблем, но в същото време бизнесът все по-често търси квалифицирана работна ръка.

Изображение - 11883Драгомир Стойнев (първият отляво) с част от кандидатите в листата на БСП за избирателен район Габрово  

Проблемът е силно отчетлив в област Габрово, която е със силно развита икономика, най-вече в производството, за което все по-трудно се намира работна ръка. Затова в БСП водим политика, при която не всички да имат равни резултати, а всички да бъдат образовани и здрави. Нека хората се конкурират за работните си места, но държавата трябва да води политика в здравеопазването и образованието.

Здравето не трябва да бъде стока

Не искаме болниците да бъдат търговски дружества, било държавни, общински или частни. Нека има частни болници, но парите от Здравноосигурителната каса да бъдат единствено и само за държавните и общинските болници. Частните болници, разбира се, могат да работят, но за тях да има здравни фондове. Хората с възможности да плащат осигуровки в тези фондове. Така ще се спре установената вече практика на пациентите да се гледа като на касичка. Държавата трябва да си влезе във функциите и тези 3 млрд. лв. за здравеопазването да отиват само в държавните и общински болници.

Изображение - 11884Пред гражданите на Севлиево  

Здрави и образовани хора, които свободно да се конкурират на пазара на труда, е стремежа на БСП. А когато кандидатите за работа не са квалфицирани, държавата да се погрижи за тяхната преквалификация или по-висока квалификация, за да бъдат конкурентни, обяснява Стойнев. Според него няма логика в ниските нива на безработица у нас и в същото време дефицит в бюджета. Това, смята той, означава, че или има голяма сива икономика, или така наречения структурен дефицит, т.е. това което произвеждаме няма достатъчно добавена стойност, за да покрива разходите, които от бюджета. Следователно трябва да преквалифицираме нашите хора на труда, за да могат да рабятят и съответно да получават по-високи доходи. Но това е държавна политика. Това е разликата между БСП и останалите партии. Ако за тях е в сила „всеки сам се оправя“, ние искаме хората да бъдат спокойни. 

Българинът лесно си дава гласа за измислени герои. БСП е партия от разумни политици, които изпълняват обещанията си. Ние няма да изчезнем, няма да се скрием и няма да забравим ангажиментите си пред избирателите. Затова очаквам гражданите от габровска област да гласуват с номер 1.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЪСТЪПЛЕНИЕ

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.