Търсене

Злато, бронз и три медала по културизъм са в Севлиево

Злато, бронз и три медала по културизъм са в Севлиево

Алекс Алексиев (вдясно на снимката) и Валентин Бенев, снимки към текста: личен архив

Културизмът освен усърден труд изисква концентрация и контрол над емоциите, желанията и импулсите

Купата на големия победител сред младежите, бронзово отличие и общо три медала от престижния турнир по културизъм „Tiger classic diamond cup” в Букурещ са в България и принадлежат на Севлиево, благодарение на Алекс Алексиев и Валентин Бенев.

Събитието е най-голямото спортно състезание в Румъния от 20 години насам. Участие в него взеха 150 елитни културисти на възраст между 19 и 50 години от Италия, Германия, Румъния, Белгия, Франция, Украйна, Молдова, Норвегия и Швеция.

Изображение - 9345

Шампионът Алекс Алексиев спечели златото и купата на победител в категория „младежи бодибилдинг” и остави зад гърба си утвърдени и отлично подготвени спортисти

Алекс тренира от пет години и е безапелационен победител в поредица турнири по културизъм в България и Англия.

Нашето момче, Валентин Бенев, за когото елитния форум беше дебют, се оказа най-малкият участник в първокласното състезанието, но за сметка на това с желязна психика.

Изображение - 9346

Валентин Бенев - най-младият участник в турнира, което не отне нищо от хъса му за победа и резултатите са налице

Валентин тренира културизъм само от две години, но това не му попречи да се пребори с много силна конкуренция и да спечели медал в категория „младежи бодибилдинг”, за призовото пето място на големия финал, в който първите шест състезатели се превръщат в елита на категорията.

Алекс Иванов се състезава и в категория "мъже до 80 кг”, където завоюва бронзов медал.

Младите състезатели се подготвят от Кирил Трифонов – единствения българин финалист на „Diamond Cup Rome” 2017г. и носител на сребро и бронз от авторитетните национални турнири в София и Пловдив. Кирил е създател на концепцията за популяризиране на културизма и бодибилдинга в Севлиево – спорт, който разбива митове и възпитава интелект, смиреност, дисциплина и упоритост. Популяризира този така хармоничен спорт и промотира труда, волата и характера на състезателите, които ежедневно полагат усилия в името на здравата човешка психика, организъм и човешкия живот. 

 Двамата състезатели и техният треньор поднасят искрени благодарности на всички, които повярваха в мечтата им и подкрепиха младите хора финансово: Искра Ботева, Ксения Риа, Емил Гатев, Алексанър Тотев, Ивайло Стойчев, Деси Илиева, Владимир Владимиров и Яна Мур. Сърдечни благодарности на Мариана Петрова (имената са изброени хронологично, единствено по време на предоставяне на подкрепата)=

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!