Търсене

Златен и два пъти бронзов медал спечели Ивайла Йонкова от турнира по плуване "Замората"

Севлиево онлайн
Златен и два пъти бронзов медал спечели Ивайла Йонкова от турнира по плуване

Ивайла Йонкова (в близък план), с един златен и два бронзови медала, снимка: СК "Викинг-2008"

Ивайла Йонкова, състезател на клуба по плуване "Викинг-2008" записа поредно много силно участие, този път в турнира "Замората". В силна конкуренция тя успя да преодолее по-големите състезателки в своята възрастова група (родени през 2008/09 г.) и спечели златен медал в дисциплината 200 м гръб и два бронзови на 50 и 100 м гръб. 

Турнирът се проведе на 5 и 6 ноември на столичния басейн "Спартак". Това е най-старият турнир по плуване у нас, провежда се за 24 път и е в памет на великия и незабравим Стефан Попов - Замората, състезател и треньор на „Левски“. 

Над петстотин млади плувци от повече от 40 клуба от България и Сърбия застанаха на старт на плувните коридори. Организатор на надпреварата е Плувен клуб „Левски“ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Столична община. Турнирът бе открит от министъра на младежта и спорта Весела Лечева и легендарния плувец Петър Стойчев, а по традиция стартовете изпълват докрай трибуните на басейн „Спартак“.

В групата, в която се състезава Ивайла Йонкова много стабилно плува и Лилия Криндова, която се класира пета на 50 м бътерфлай и шеста в дисциплините 50 и 100 м св. стил, и на 50 м гръб. Отново много силно участие записа и Яна Петкова във възрастова група родени през 2010/2011 година.

Яна успя да се изкачи два пъти на почетната стълбичка, спечелвайки два сребърни медала в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай. Съотборничката й Анна Христова плува най-добре в дисциплината 100 м бруст, като постигнатия резултат й отреди 17-то място в класирането.

При момчетата в същата възрастова група стартира Християн Митев (род. 2011 г.), който подобри значително личното си постижение в дисциплината 200 м св. стил и бе само на стотни от секундата от покриване на норматив за участие в Държавното първенство.

Във възрастова група родени 2012/2013 година за отбора стартираха Никол Иванова и Хелена Йонкова. Никол Иванова се включи в състезанието след  дълго принудително отсъствие от сините коридори, което не й попречи да се представи много добре като с най-добър личен резултат в много силна конкуренция достигна до 12-то място в дисциплината 100 м гръб. В същата дисциплина  Хелена плува най-добре, като постигнатия резултат й отреди 18-то място в класирането.

Състезанието бе последна проверка и даде оптимистично настроение преди предстоящите през ноември Държавни първенства на 25- метров басейн за всички възрастови групи.

Изображение - 11432Отборът на "Викинг-2008", представил клуба в турнира "Замората", снимка: "Викинг-2008"  

 

                                                     

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!