Търсене

Злато за Николай Василев с мъжкия отбор на България

Злато за Николай Василев с мъжкия отбор на България

Севлиевските състезатели, отляво надясно: Абедин Мехмедов, Ферай Ахмедова, Кристияна Тодорова, Николай Василев, снимка: спортен клуб "Тервел 2006"

Николай Василев от клуба по таекуон-до "Тервел 2006" спечели златен медал с отбора на мъжете в дисциплината специална техника отборно на провелото се в края на миналата седмица европейско първенство в Римини, Италия.

Второ място и вецеевропейска титла завоюва Кристияна Тодорова, за която участието в състезанието бе дебют. Титлата за Кристияна е на спаринг при момичетата 11-13 години. Въпреки, че бе най-малка в категорията, тя успя да се наложи още в първата среща над състезателка от Русия, след това в среща с представителка на Украйна, но на финала загуби с малко от състезателка на Словения.

Четирима национални състезатели имаше севлиевският клуб в първенството на Стария континет. Много добро представяне регистрираха Ферай Ахмедова и Абедин Мехмедов, които не успяха да вземат медал, но играха страхотно, коментира треньорът на севлиевския клуб Михаил Ботев. 

Абедин успя да стъпи на стълбичката в отборните дисциплини, като с отбора на юношите младша възраст спечели трето място в дисциплината спаринг отборно. Николай Василев не успя да премине през групите и с победа над съперник от Молдова и загуба от състезател на Гърция, не успя да продължи към медалите

"Много силно беше първенството. Над 850 участници от 36 държави. И много добра проверка за предстоящото Световно първенство това лято в Пловдив", смята Михаил Ботев. 

"Севлиево онлайн"

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!