Злато за Теодора Георгиева от международния турнир "Руси Русев"
Отборът на севлиевските плувци "Викинг-2008"

Теодора Георгиева стана златен медалист на провелия се в края на миналата седмица в Стара Загора международен турнир по плуване "Руси Русев". Състезателката на севлиевския плувен клуб „Викинг 2008“ се състезава във възрастова група родени през 2003 г. , а златото й донесе отличното плуване в спринта на 50 м гръб.

Теодора - най-високо на почетната стълбица

Другата състезателка от Севлиево Йоанна Станчева бе най-успешна в стартовете на 50 м бътерфлай и 50 м бруст, в които се класира на престижното пето място.

Изключително успешни стартове за Микаела Петрова (род. 2005 г.) - сребърен медал на 100 м гръб и бронзов на 200 м гръб, които са първи за нея на състезание от такъв ранг.

Катерина Колева (род. 2006 г.) и Магдалена Чамурова (род. 2006 г.)  успяха да покрият нормативите за участие в Държавното първенство по плуване на 25-метров басейн за юноши и девойки младша възраст, което ще се проведе от в Стара Загора в края на ноември. Катерина се класира единайста в плуването на 100 м св.стил, Магдалена стана осма на 50 м св. стил.

Александра Цонева (род. 2006 г.) успя да покрие единия от нормативите за участие, плува най-добре на 50 м бруст и се класира девета.

При юношите Никола Белоев (род. 2006 г.) плува близо до най-добрите си лични постижения и се класира дванайсти в дисциплината 50 м св.стил. Дебютантът Емилиян Тепавичаров (род. 2005 г.) подобри личните си постижения във всички дисциплини, бе много близо до покриване на нормативите, плува успешно в дисциплината 100 м съчетано плуване завърши десети. Християн Петров в същата възрастова група успя да подобри личните си постижения и завърши девети на 50 м бруст.

В групата на родените през 2007 г. Дарий Бончев бе най-успешен в плуването на 50 м бътерфлай, къдто завърши пети.

Традицинно най-емоционални са щафетни плувания. Севлиевските плувци се класираха десети при юношите в смесената щафета 4х50 м, а момичетата с отлично плуване завършиха шести на смесената щафета и седми на на 4х50 м св. стил.

Треньорите Павлина Станчева и  Боян Ботев са категорични, че състезанието е показало какво е състоянието на състезателите, но и им е подействало силно мотивиращо за предстоящите в края на тази седмица стартове в София на Двайсет и първия международен турнир по плуване „Стефан Попов – Замората”.

 

 

 

 

 

 

Традиционният стрийтбол турнир на Ротари клуб ще се проведе на 9 ноември
Спорт
Най-добрите по петак и дартс отново са от Севлиево
Спорт
Злато за Теодора Георгиева от международния турнир "Руси Русев"
Спорт
Японски инструктори ще тренират каратисти от Севлиево
Спорт
Седем медала за каратеките от Севлиево след Румъния оупън
Спорт
Успешни стартове за плувците в международния турнир „Замората“
Спорт
Кента Мори и Масаюки Такешима проведоха лагер в Севлиево
Спорт
Имаме медалисти в два турнира по джудо
Спорт
Косара Ботева е сред най-добрите ултра-триатлонистки
Спорт
Гергана Иванова - играч на вечерта в мач на България срещу Турция
Спорт
Евгени Генов стана световен шампион по самбо за майстори ветерани
Спорт
30 г. отброиха от клуба по карате
Спорт
Гергана Иванова - едно от златните момичета на българския баскетбол
Спорт
Киро Скалата на кръстоносен поход срещу мързела и чичковизма
Спорт
Стефанка Стефанова, на 78 г., отново е шампион по плуване
Спорт
Седем състезатели донесоха седем медала от турнир по джудо за деца
Спорт