Търсене

Злато за Теодора Георгиева от международния турнир "Руси Русев"

Злато за Теодора Георгиева от международния турнир "Руси Ру

Отборът на севлиевските плувци "Викинг-2008"

Теодора Георгиева стана златен медалист на провелия се в края на миналата седмица в Стара Загора международен турнир по плуване "Руси Русев". Състезателката на севлиевския плувен клуб „Викинг 2008“ се състезава във възрастова група родени през 2003 г. , а златото й донесе отличното плуване в спринта на 50 м гръб.

Изображение - 2985

Теодора - най-високо на почетната стълбица

Другата състезателка от Севлиево Йоанна Станчева бе най-успешна в стартовете на 50 м бътерфлай и 50 м бруст, в които се класира на престижното пето място.

Изключително успешни стартове за Микаела Петрова (род. 2005 г.) - сребърен медал на 100 м гръб и бронзов на 200 м гръб, които са първи за нея на състезание от такъв ранг.

Катерина Колева (род. 2006 г.) и Магдалена Чамурова (род. 2006 г.)  успяха да покрият нормативите за участие в Държавното първенство по плуване на 25-метров басейн за юноши и девойки младша възраст, което ще се проведе от в Стара Загора в края на ноември. Катерина се класира единайста в плуването на 100 м св.стил, Магдалена стана осма на 50 м св. стил.

Александра Цонева (род. 2006 г.) успя да покрие единия от нормативите за участие, плува най-добре на 50 м бруст и се класира девета.

При юношите Никола Белоев (род. 2006 г.) плува близо до най-добрите си лични постижения и се класира дванайсти в дисциплината 50 м св.стил. Дебютантът Емилиян Тепавичаров (род. 2005 г.) подобри личните си постижения във всички дисциплини, бе много близо до покриване на нормативите, плува успешно в дисциплината 100 м съчетано плуване завърши десети. Християн Петров в същата възрастова група успя да подобри личните си постижения и завърши девети на 50 м бруст.

В групата на родените през 2007 г. Дарий Бончев бе най-успешен в плуването на 50 м бътерфлай, къдто завърши пети.

Традицинно най-емоционални са щафетни плувания. Севлиевските плувци се класираха десети при юношите в смесената щафета 4х50 м, а момичетата с отлично плуване завършиха шести на смесената щафета и седми на на 4х50 м св. стил.

Треньорите Павлина Станчева и  Боян Ботев са категорични, че състезанието е показало какво е състоянието на състезателите, но и им е подействало силно мотивиращо за предстоящите в края на тази седмица стартове в София на Двайсет и първия международен турнир по плуване „Стефан Попов – Замората”.

 

 

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.