Злато за Теодора Георгиева от международния турнир "Руси Русев"
Отборът на севлиевските плувци "Викинг-2008"

Теодора Георгиева стана златен медалист на провелия се в края на миналата седмица в Стара Загора международен турнир по плуване "Руси Русев". Състезателката на севлиевския плувен клуб „Викинг 2008“ се състезава във възрастова група родени през 2003 г. , а златото й донесе отличното плуване в спринта на 50 м гръб.

Теодора - най-високо на почетната стълбица

Другата състезателка от Севлиево Йоанна Станчева бе най-успешна в стартовете на 50 м бътерфлай и 50 м бруст, в които се класира на престижното пето място.

Изключително успешни стартове за Микаела Петрова (род. 2005 г.) - сребърен медал на 100 м гръб и бронзов на 200 м гръб, които са първи за нея на състезание от такъв ранг.

Катерина Колева (род. 2006 г.) и Магдалена Чамурова (род. 2006 г.)  успяха да покрият нормативите за участие в Държавното първенство по плуване на 25-метров басейн за юноши и девойки младша възраст, което ще се проведе от в Стара Загора в края на ноември. Катерина се класира единайста в плуването на 100 м св.стил, Магдалена стана осма на 50 м св. стил.

Александра Цонева (род. 2006 г.) успя да покрие единия от нормативите за участие, плува най-добре на 50 м бруст и се класира девета.

При юношите Никола Белоев (род. 2006 г.) плува близо до най-добрите си лични постижения и се класира дванайсти в дисциплината 50 м св.стил. Дебютантът Емилиян Тепавичаров (род. 2005 г.) подобри личните си постижения във всички дисциплини, бе много близо до покриване на нормативите, плува успешно в дисциплината 100 м съчетано плуване завърши десети. Християн Петров в същата възрастова група успя да подобри личните си постижения и завърши девети на 50 м бруст.

В групата на родените през 2007 г. Дарий Бончев бе най-успешен в плуването на 50 м бътерфлай, къдто завърши пети.

Традицинно най-емоционални са щафетни плувания. Севлиевските плувци се класираха десети при юношите в смесената щафета 4х50 м, а момичетата с отлично плуване завършиха шести на смесената щафета и седми на на 4х50 м св. стил.

Треньорите Павлина Станчева и  Боян Ботев са категорични, че състезанието е показало какво е състоянието на състезателите, но и им е подействало силно мотивиращо за предстоящите в края на тази седмица стартове в София на Двайсет и първия международен турнир по плуване „Стефан Попов – Замората”.

 

 

 

 

 

 

Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт
Киро Скалата на кръстоносен поход срещу мързела и чичковизма
Спорт
Традиционният стрийтбол турнир на Ротари клуб ще се проведе на 9 ноември
Спорт
Имаме медалисти в два турнира по джудо
Спорт
Злато за Теодора Георгиева от международния турнир "Руси Русев"
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Евгени Генов стана световен шампион по самбо за майстори ветерани
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Ученици от региона мериха сили в стрийтбол турнир
Спорт
Успешни стартове за плувците в международния турнир „Замората“
Спорт
30 г. отброиха от клуба по карате
Спорт
Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Седем състезатели донесоха седем медала от турнир по джудо за деца
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт