Търсене

Павел Петров спечели Супер Гранд При на арт фестивала "Новите звезди на България“

 Павел Петров спечели Супер Гранд При на арт фестивала

Павел Петров с купата и диплома за Супер Гранд При

Деветгодишният Павел Петров, солист на вокална формация "Upstream Voices", с вокален педагог Ценка Горалова, спечели Супер Гранд При на националния арт фестивал "Новите звезди на България“.

Фестивалът се проведе в Ловеч, на 27 и 28 май и тази година беше неговото трето издание. Според фестивалните правила надпреварата е в две области - вокално и танцово изкуство. Участват деца и младежи от 4 до 19 годишна възраст.

Павел Петров се състезава във втора възрастова група - от 7 до 10 години. Той получи златен медал и диплом в категория вокално изкуство поп-соло за блестящо изпълнение на песента "Душа камбана“, популярен хит на "Диана Експрес", по музика на Митко Щерев.

В направление филмова музика и мюзикъл, Павел бе награден със сребърен медал за емоционалното изпълнение на "Кукушка“, песен из филма "Битката за Севастопол“.

Журито в състав: Стела Дойкова, Димитрина Дренска, Кристиан Костов, Мартин Николов, Христо Косашки - изявени вокални педагози, преподаватели по музика и певци, присъди единодушно на севлиевското момче голямата награда Супер Гранд При.

Шестгодишната Виктория Петрова участва в първа възрастова група. Малката гласовита певица получи два златни медала и дипломи за артистичното си представяне с песните "Влюбеният джаз“ из репертоара на Лили Иванова в направление джаз, а попупярният хит "Към незнаен свят“ от филма "Замръзналото кралство“ й добави втори златен медал и аплодисментите на публика и жури.

Виктория изпълни и двете песни с категорична и безупречна интонация и дикция, рядко срещани в повечето изпълнители на нейната възраст, сподели нейният вокален педагог Ценка горалова, която благодари на организаторите и журито на конкурса за високата оценка, но и на децата и на техните родители "за подкрепата и желанието да развиват таланта им", защото "участието в конкурси и фестивали е винаги стъпка напред в тяхното израстване като личности“. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.