Търсене

Посланикът на Мароко идва в Севлиево за изложбата „Мароко - вдъхновение в цветове“

 Посланикът на Мароко идва в Севлиево за изложбата „Мароко - вдъхновение в цветове“
На 10 май т. г. в Община Севлиево ще бъде открита изложба с фотографии „Мароко - вдъхновение в цветове“. Неин автор е Минко Михайлов - фотограф и пъшешественик. Почетен гост на събитието ще бъде посланикът на Кралство Мароко Нейно Превъзходителство Закия Ел Мидауи.
 
Кадрите в експозицията са заснети в период от 10 години - от 2013 до 2023 г. и включват пейзажи, портрети, архитектура и улични сюжети от впечатляващи места от Мароко. Пречупени през погледа на фотографа Минко Михайлов, те предават духа на тази екзотична северноафриканска страна и провокират публиката да я възприеме по нов начин.
 
Минко Михайлов е биолог по образование, фотограф по призвание. Роден е в Пловдив през 1972 г. Един от създателите е на фотографската школа PHOTOSCHOOL.BG и е сред главните лектори в нея. Обича да пътешества и да запечатва мигове. 
 
Списъка с наградите и отличията му е дълъг. Сред тях са златен медал от Националения годишен преглед на фотографското изкуство в България 2013, организиран от Фотографска академия „Янка Кюркчиева”; златен медал в категория „Черно-бяла фотография“ и златен медал в категория „Фотожурнализъм“ от Международен Фотографски Салон „PhotoArt PRAGUE“ 2020, Чехия; най-добър автор на Международен Фотографски Салон Грузия 2020 и златен медал в категория „Фотожурнализъм“; златен медал в категория „Природа“ от II Международен Фотографски Салон за Артистична Фотография „Village“ 2020, Сърбия; златен медал в категория „Фотожурнализъм“ от Фото салон F2 на Фотографско общество на Аржентина и много други. 
 
 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!