Търсене

20 г. заводът за санитарна керамика налага стандарти

20 г. заводът за санитарна керамика налага стандарти

Производствена обиколка, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Двайсет години от въвеждането в експлоатация отбеляза днес заводът за санитарна керамика в Севлиево, част от семейството на "Идеал Стандарт Интернешънъл". Годишнината почетоха кметът на общината Иван Иванов, председателят на общинския съвет Здравка Лалева, приятели и партньори от бизнессдружение "Севлиево 21 век", ръководители, работници и служители на позиционираната в Севлиево компания. 

Изображение - 2449

Приятели и партньори, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Два са факторите за успеха

на завода за санитарна керамика, каза в своето приветствие Ярослав Дончев - председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Идеал Стандарт-Видима". "Увереността в успеха е това, което те мотивира да работиш, но атмосферата в общината и областта, и подкрепата от местната власт са ключов фактор за една успешна инвестиция на зелено, каквато е заводът за санитарна керамика", каза Дончев, като подчерта, че в момента заводът е водещ в рамките на "Идеал Стандарт Интернешънъл" и пожела на екипа увереност, мотивация и успехи занапред. 

Четири етапа

в развитието и утвърждаването на завода открои неговият изпълнителен директор Валентин Ганев. Първият започва с началото на строителството на зелено, за което водеща е ролята на инвеститора, тогава "Американ Стандарт". Заводът е вдигнат за 11 месеца на площ от 100 дка, а самото производствено помещение е на площ от 70 дка. Още на десетия месец от началото на изграждането е произведено първото изделие, тогава започва и назначаването на работници. И днес 175 от първите, започнали работа, подължават да пишат историята на санитарната керамика. 

Изображение - 2450

Плакет на Община Севлиево връчи кметът Иван Иванов на изпълнителния директор на завода за санитарна керамика Валентин Ганев, снимка: "Идеал Стандарт - Видима"

До 2004 г. са годините на утвърждаване.

През годината са произведени 2.3 млн. изделия при капацитет 2 млн. изделия, а управлението е поверено изцяло на български екип. През 2007 г. е направена първата по-мащабна инвестиция, която има за цел да увеличи производствения капацитет. 

"Световната икономическа и финансова криза от 2008 г. ни накара да намалим темпото, но последваха години, в които разширихме завода, въведохме прилагането на производство за контрол и управление на процеса, изградихме десетте поточни линии, които имаме и днес", спомни си днес Валентин Ганев.

И идват годините от 2015 насам, когато ръководството вече инвестира в нови съоръжения и технологии, а в момента е в подготовка за мащабни инвестиции. "20 години налагаме стандарти", категоричен е Валентин Ганев, удовлетворен от постигнатото от екипа на завода. И напълно заслужено получи плакет на Община Севлиево, който му връчи кметът Иванов. "Благодаря ви за това, че сте социално и обществено ангажирана компания и подкрепяте всички сфери на живота в общината", каза кметът при връчване на отличието. 

автор: Емилия Димитрова

 

  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.