20 г. заводът за санитарна керамика налага стандарти
Производствена обиколка, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Двайсет години от въвеждането в експлоатация отбеляза днес заводът за санитарна керамика в Севлиево, част от семейството на "Идеал Стандарт Интернешънъл". Годишнината почетоха кметът на общината Иван Иванов, председателят на общинския съвет Здравка Лалева, приятели и партньори от бизнессдружение "Севлиево 21 век", ръководители, работници и служители на позиционираната в Севлиево компания. 

Приятели и партньори, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Два са факторите за успеха

на завода за санитарна керамика, каза в своето приветствие Ярослав Дончев - председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Идеал Стандарт-Видима". "Увереността в успеха е това, което те мотивира да работиш, но атмосферата в общината и областта, и подкрепата от местната власт са ключов фактор за една успешна инвестиция на зелено, каквато е заводът за санитарна керамика", каза Дончев, като подчерта, че в момента заводът е водещ в рамките на "Идеал Стандарт Интернешънъл" и пожела на екипа увереност, мотивация и успехи занапред. 

Четири етапа

в развитието и утвърждаването на завода открои неговият изпълнителен директор Валентин Ганев. Първият започва с началото на строителството на зелено, за което водеща е ролята на инвеститора, тогава "Американ Стандарт". Заводът е вдигнат за 11 месеца на площ от 100 дка, а самото производствено помещение е на площ от 70 дка. Още на десетия месец от началото на изграждането е произведено първото изделие, тогава започва и назначаването на работници. И днес 175 от първите, започнали работа, подължават да пишат историята на санитарната керамика. 

Плакет на Община Севлиево връчи кметът Иван Иванов на изпълнителния директор на завода за санитарна керамика Валентин Ганев, снимка: "Идеал Стандарт - Видима"

До 2004 г. са годините на утвърждаване.

През годината са произведени 2.3 млн. изделия при капацитет 2 млн. изделия, а управлението е поверено изцяло на български екип. През 2007 г. е направена първата по-мащабна инвестиция, която има за цел да увеличи производствения капацитет. 

"Световната икономическа и финансова криза от 2008 г. ни накара да намалим темпото, но последваха години, в които разширихме завода, въведохме прилагането на производство за контрол и управление на процеса, изградихме десетте поточни линии, които имаме и днес", спомни си днес Валентин Ганев.

И идват годините от 2015 насам, когато ръководството вече инвестира в нови съоръжения и технологии, а в момента е в подготовка за мащабни инвестиции. "20 години налагаме стандарти", категоричен е Валентин Ганев, удовлетворен от постигнатото от екипа на завода. И напълно заслужено получи плакет на Община Севлиево, който му връчи кметът Иванов. "Благодаря ви за това, че сте социално и обществено ангажирана компания и подкрепяте всички сфери на живота в общината", каза кметът при връчване на отличието. 

автор: Емилия Димитрова

 

  

20 г. заводът за санитарна керамика налага стандарти
Бизнес
Иновативните решения са фокус на "Баня на годината 2018"
Бизнес
"Габрово Тур" отвори офис в Севлиево
Бизнес
Договорите с подизпълнители по обществени поръчки стават публични
Бизнес
Нов материал, обогатен с билки, пуска в производство „Паралел“
Бизнес
Евродепутатите искат да засилят правата на работниците
Бизнес
"Паралел" инвестира 27 млн. лв. в сгради, разположени върху 50 дка
Бизнес
Пет дни за подаване декларации за второто тримесечие
Бизнес
Ideal Rain Evo Jet получи престижната награда за дизайн RED DOT
Бизнес
Три четвърти от търговете с еврофинансиране се оказаха с нарушения
Бизнес
Синьо лято изпратиха в "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Отворени врати в завода за санитарна керамика
Бизнес
Офисът на НАП в Габрово с нови банкови сметки от 1 август т.г.
Бизнес
Търговският регистър продължава да е недостъпен
Бизнес
Ръст от 13% отчита "Идеал Стандарт Видима" през 2017 г.
Бизнес
НАП В. Търново: "До месец новите касови апарати ще са на пазара"
Бизнес